Knižní recenze

Recenze →Alma Katsu: Elixír

3. listopadu 2013 v 13:29 | Snapeova
Autor: Alma Katsu
Název: Elixír
Originál: The Taker
Počet stran: 432
Vydáno: 1. 10. 2013
Nakladatelství: Knižní klub
Překlad: Libuše a Luboš Trávníčkovi
Série: Elixír
Díl: 1
Mé celkové hodnocení: 95%
Oficiální anotace: Napínavý historický román s vazbou do přítomnosti začíná v současnosti na severovýchodě Ameriky. Na kliniku policisté v noci přivezou mladou ženu, která v lese zabila neznámého mladého muže. Záhadná Lanny začne lékaři vyprávět o své minulosti, která je plná temných tajemství. Nechybí v ní osudová láska ke krásnému synovi bohatého zakladatele města, pozdější skandály a prostopášný život s uhrančivým hrabětem. Příběh neutuchající lásky i čiré zrady, který přesahuje čas a smrtelnost, udrží čtenáře v napětí od první až do poslední stránky.

Recenze →Jane Casey: Oheň

31. října 2013 v 10:49 | Snapeova
Autor: Jane Casey
Název: Oheň
Originál: The Burning
Počet stran: 364
Vydáno: Červen 2013
Nakladatelství: Argo
Překlad:Veronika Volhejnová
Série: První z knih s detektivkou Maeve Kerriganovou
Mé celkové hodnocení: 100%

Oficiální anotace:V londýnských parcích řádí přízrak - brutální vrah, který své oběti, mladé ženy, nejdřív ubije a pak spálí. Případ se dostane do rukou mladé ambiciózní kriminalistky Maeve Kerriganové, která v něm vidí především velkou šanci prosadit se v převážně mužském světě oddělení vražd. Její kolegové považují Maevinu schopnost empatie spíš za slabinu než za přednost, jenže jak se Maeve dozvídá o poslední z obětí víc a víc, její odhodlání vypátrat jejího vraha a dostat ho před soud sílí a přináší i některé překvapivé objevy. Bude to ale stačit k dopadení vraha, kterého nikdo neviděl, zvlášť když všechny případné důkazy zničil oheň - a když ani nadřízení mladé kriminalistky nejsou tak docela na její straně?

Recenze →Félix J. Palma: Mapa času

26. října 2013 v 13:49 | Snapeova
Autor:Félix J. Palma
Název: Mapa času
Originál: El mapa del tiempo (Anglicky: The Map of Time)
Počet stran:528
Vydáno: 13. 4. 2013
Nakladatelství: Host
Překlad: Iveta Gonzálezová
Mé celkové hodnocení: 70%
Oficiální anotace: Londýn roku 1896. Nesčetné vynálezy dovolují člověku znalému vědy uvěřit, že je možné dosáhnout nemožného. To ostatně dokazuje i vznik společnosti Murrayho cesty časem, která otevírá své dveře zákazníkům, aby jim uskutečnila sen, po kterém lidstvo bažilo odnepaměti - cestovat časem. Tuto touhu vzbudil rok předtím spisovatel H. G. Wells svým románem Stroj času. Člověk 19. století má náhle možnost cestovat do jiných epoch. A přesně to udělá Claire Haggertyová, zámožná a nespokojená mladá žena, která je přesvědčená, že žádný z jejích nápadníků jí nemůže nabídnout opravdovou lásku. Tato nespokojenost způsobí, že se vypraví do roku 2000, kde se zamiluje do muže z budoucnosti, do muže, který v době, ze které pochází, ještě nebyl na světě. Zažije s ním milostný románek napříč časem.
Ale ne všichni si přejí vidět budoucnost. Andrew Harrington je mladý muž, který se rozhodne spáchat sebevraždu. Zjistí totiž, že nic už nedokáže smazat bolest ze smrti jeho milované, prostitutky jménem Mary Kelly, která se stala poslední obětí Jacka Rozparovače. Ale když je mu nabídnuta možnost vrátit se o osm let zpět a zachránit ji před smrtí, rozhodne se toho využít.
A i samotný H. G. Wells pocítí rizika cestování časem, když do jeho doby přijde člověk z budoucnosti s úmyslem ho zabít, aby mohl vydat jeho knihy pod svým jménem. Wells se musí vydat na zoufalý útěk časem, přes druhou světovou válku a osmdesátá léta, až se nakonec ztratí v budoucnosti stejně vzdálené jako nevyzpytatelné.

Recenze →Lex Thomas: Karanténa - Samotáři

20. října 2013 v 18:39 | Snapeova
Autor: Lex Thomas
Název: Karanténa: Samotáři
Originál:Quarantine the Loners
Počet stran: 384
Vydáno: 19. dubna 2013
Nakladatelství: Fortuna Libri
Překlad: Daniela Klečková
Série: Karanténa
Díl: 1
Mé celkové hodnocení: 80%
Oficiální anotace: Byl to jen další obyčejný den na McKinleyho střední škole. Dokud školou neotřásl mohutný výbuch. Samotář David Thorpe se pokusil pomoci svému učiteli angličtiny. Ten mu však zemřel přímo před očima. A to byl jen začátek. McKinleyho střední škola se změnila v nejhorší noční můru. Všichni studenti jsou napadeni virem, který je pro dospělé smrtelný. Škola je v karanténě pod dohledem armády. Všichni učitelé jsou mrtví. Z nevinných skupinek studentů se vytvořily násilné gangy. Bez nich není naděje na přežití. David nemá svůj gang. Má jen mladšího bratra Willa a s ním stojí proti celé škole. V tomto děsivě temném a vzrušujícím románu Lex Thomas přivádí čtenáře do školy, kde děti nebojují o popularitu. Tvrdě bojují, aby přežily.
Odmaturuj nebo zemři!

Recenze →Jane Casey: Beze stopy

10. října 2013 v 18:29 | Snapeova
Další z mých nejnovějších recenzí. Teď už se snad dostanu k tomu, abych dodávala i ty starší :D Mimochodem knihu níže opravdu velmi doporučuji ;)
Autor: Jane Casey
Název: Beze stopy
Originál:The Missing
Počet stran: 344
Vydáno: 2012
Nakladatelství: Argo
Překlad:Jarka Stuchlíková
Mé celkové hodnocení: 100%

Oficiální anotace: Když jednoho dne zmizí dvanáctiletá Jenny, uvědomuje si její učitelka Sára Finchová mnohem lépe než ostatní, že se s každým dalším dnem zmenšuje naděje, že její žačku naleznou živou a zdravou. Jako dítě totiž Sára zažila něco podobného: jednoho dne beze stopy zmizel její starší bratr Charlie, a celou její rodinu tato tragédie hluboce zasáhla. Sáře je nyní něco přes dvacet a bydlí s matkou, která své chmury zahání alkoholem a pokojíček svého syna udržuje v někdejším stavu jako jakousi podivnou svatyni. Pak se Sáře přihodí něco příšerného: v lesíku nedaleko svého domu objeví Jennyino tělo. Je vtažena do policejního vyšetřování, a zatímco vzdoruje obrovskému mediálnímu zájmu, pomalu na ni samotnou padá podezření. Ale nesleduje ji jen policie…

Recenze →Lisa McMann:Prokleté město

4. října 2013 v 18:09 | Snapeova

Autor: Lisa McMann
Název: Prokleté město
Originál:Cryer's Cross
Počet stran: 216
Vydáno: Duben 2013
Nakladatelství: Fragment
Překlad: Romana Bičíková
Mé celkové hodnocení: 60%

Oficiální Anotace: Městečko Cryer's Cross je nenápadné místo, kde se nic zvláštního neděje… Až do chvíle, kdy beze stopy zmizí jedna ze studentek místní školy. Kendall Fletcherová ji ani moc neznala. Po dalším zmizení ale začne slyšet hlasy zmizelých studentů. Jde z toho strach. V Cryer's Cross je ukryto dávné tajemství a nad všemi obyvateli se vznáší děsivé prokletí. Podaří se Kendall odhalit pravdu a nezešílet při tom?

Recenze→Jane Ashford: Gwendelina

24. září 2013 v 11:49 | Snapeova
Autor: Jane Ashford
Název: Gwendelina
Originál: Gwendeline
Počet stran: 344
Vydáno: březen 2013
Nakladatelství: Baronet
Překlad: Jarmila Kratochvílová
Mé celkové hodnocení: 55%

Oficiální anotace: Gwendelina se po tragické smrti svých rodičů ocitá ve velmi těžké situaci. Po rodičích jí zůstaly jen dluhy, takže bude muset brzy opustit i svůj domov. Nemá žádné příbuzné ani přátele, není připravena na samostatný život. V okamžiku největšího zoufalství a beznaděje se objeví vysoký, elegantní, poněkud arogantní muž. Je to hrabě St. Audley, který se přijel postarat o osiřelé dítě a s překvapením zjistí, že se jedná o osmnáctiletou dívku. Jménem skupiny přátel jí nabídne pomoc. Zdá se, že Gwendelina měla štěstí. Je zabezpečená, získá přátele, je uvedena do společnosti, a tak by ráda svým dobrodincům poděkovala, ale kdo to je? Narazí na nepochopitelné mlčení, proto se pustí do pátrání. Než zjistí pravdu, zažije únos, vyhrožování smrtí, je donucena se provdat. Teprve potom se ukáže, kdo je její anděl strážný.

Recenze →Tahereh Mafi: Jsem zlomená

18. září 2013 v 19:19 | Snapeova
Autor: Tahereh Mafi
Název: Jsem zlomená
Originál: Unravel Me
Počet stran: 392
Vydáno: 26. 8. 2013
Nakladatelství: CooBoo
Překlad: Pavla Kubešová
Série: Roztříštění
Díl: 2
Mé celkové hodnocení: 80%

Oficiální anotace: Tik tak tik tak tik tak tik tak… Už je skoro čas na válku! Juliette uprchla ze spárů Warnera do Bodu Omega, což je místo ideální pro lidi, jako je ona. Pro lidi s darem. A také je to hlavní ústředí hnutí odporu proti stávajícímu režimu. Konečně je volná a nikdo ji nechce použít jako zbraň. Konečně může svobodně milovat Adama. Ale nikdy se nezbaví svého vražedného dotyku. A ani Warnera, který po ní touží víc, než by bylo zdánlivě možné. V druhém díle této dystopické trilogie musí Juliette učinit několik životně důležitých rozhodnutí. Musí zjistit, co vlastně chce a o čem si myslí, že je to správné. A možná bude muset volit mezi srdcem a Adamovým životem.

Recenze →Tahereh Mafi: Jsem roztříštěná

16. září 2013 v 16:29 | Snapeova
Autor: Tahereh Mafi
Název: Jsem roztříštěná
Originál: Shatter me
Počet stran: 288
Vydáno: březen 2013
Nakladatelství: CooBoo
Překlad: Pavla Kubešová
Série: Roztříštění
Díl: 1
Mé celkové hodnocení: 85%

Oficiální anotace:
Jsem prokletá.
MÁM DAR.
Jsem zrůda.
JSEM VÍC NEŽ JEN ČLOVĚK.
Můj dotek je smrtící.
MŮJ DOTEK ZNAMENÁ SÍLU.
Jsem jejich zbraň.
BUDU SE BRÁNIT!

Nikdo neví, proč je Juliettin dotek smrtící, ale Obnova s ní má své plány. Chtějí ji použít jako zbraň.
Ovšem Juliettina představa je úplně jiná…
Kniha, kterou držíte v ruce, vás bude děsit.
TUHLE KNIHU NEBUDETE MOCI ODLOŽIT!
 
 

Reklama