Knižní recenze

Recenze →James Dashner: Labyrint: Útěk

4. ledna 2015 v 10:19 | Snapeova
Autor: James Dashner
Název: Labyrint: Útěk
Originál: The Maze Runner
Počet stran: 360
Vydáno: 28. 8. 2014
Nakladatelství: YOLI
Překlad: Petr Kotrle
Série: Labyrint
Díl: 1
Mé celkové hodnocení: 70%
Oficiální anotace: Všechno se změní...
Když se Thomas probudí ve výtahu, nepamatuje si nic než své křestní jméno. Nemá žádné vzpomínky na rodiče ani na domov a netuší, jak se dostal tam, kde je. Jeho paměť je prázdná.
Není však sám. Když se výtah otevře, Thomas zjistí, že má kolem sebe chlapce, kteří ho uvítají na Place, širokém prostranství uzavřeném vysokými kamennými zdmi.
Placeři, jak si jeho obyvatelé říkají, nevědí, proč nebo jak se tam ocitli. Kam jejich paměť sahá, vědí jen to, že každý den se otevřou kamenné brány do labyrintu, jenž je obklopuje. A stejně tak se každou noc pevně zavřou. Jednou za měsíc přiveze výtah nového chlapce. A nikdo nechce zůstat v labyrintu po setmění.
Thomasův příchod Placeři očekávali. Ale další den se objeví dívka - vůbec první, která na Plac dorazila. A ještě překvapivější je zpráva, kterou jim doručí. Placeři byli vždy přesvědčení, že když se jim podaří labyrint kolem Placu vyřešit, najdou cestu domů... ať je to kdekoli. Ale čím dál víc se zdá, že Labyrint řešení nemá.
Dívčin příchod nevysvětlitelně způsobí, že si Thomas začne připadat jiný. Něco mu říká, že by mohl znát některé odpovědi - kdyby našel způsob, jak se dostat k temným tajemstvím uzamčeným v jeho mysli.
***

Recenze →Kiera Cass: Selekce

19. prosince 2014 v 7:09 | Snapeova
Autor: Kiera Cass
Název: Selekce
Originál:The Selection
Počet stran: 288
Vydáno: 22. 9. 2014
Nakladatelství: CooBoo
Překlad: Jana Doležalová
Série: Selekce
Díl: 1
Mé celkové hodnocení: 75%
Oficiální anotace: Pro třicet pět dívek je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu Singerovou je Selekce noční můrou. Znamená to pro ni otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunku. Pak America potká prince Maxona. Postupně začne zpochybňovat všechny plány, které si předsevzala - a uvědomí si, že život, o kterém vždycky snila, si už nemůže v porovnání s budoucností představit.
***

Recenze →Tahereh Mafi: Jsem rozohněná

16. prosince 2014 v 17:59 | Snapeova
Autor: Tahereh Mafi
Název: Jsem rozohněná
Originál: Ignite me
Počet stran: 344
Vydáno: 20. 8. 2014
Nakladatelství: CooBoo
Překlad: Pavla Kubešová
Série: Roztříštění
Díl: 3
Mé celkové hodnocení: 70%
Oficiální anotace: Juliette přežila a její příběh pokračuje… Nic už ale není jako dřív. Osud Bodu Omega je nejasný a každý, na kom Juliette kdy záleželo, se ocitl v nebezpečí. Válka je na dosah ruky a Juliette ví, že jediná cesta, jak se udržet naživu, je svrhnout nový systém. Její smrtící dotek přestává být prokletím a stává se velkou výhodou.
***

Recenze →Erika Johansen: Královna Tearlingu

26. listopadu 2014 v 21:59 | Snapeova
Autor: Erika Johansen
Název: Královna Tearlingu
Originál: Queen of the Tearling
Počet stran: 432
Vydáno: 13. 10. 2014
Nakladatelství: YOLI
Překlad: Veronika Volhejnová
Série: Královna Tearlingu
Díl: 1
Mé celkové hodnocení: 75%
Oficiální anotace: Fascinující fantasy příběh dlouho ztracené královny, její nejisté a nebezpečné cesty na trůn a přátelství i hlubších vztahů, které vznikají, když se temné nadpřirozené síly snaží zničit poslední zbytky dobrých, spravedlivých a věrných.
***

Recenze →Veronica Roth: Aliance

12. listopadu 2014 v 11:39 | Snapeova


Autor: Veronica Roth
Název: Aliance
Originál: Allegiant
Počet stran: 363
Vydáno: 2. 4. 2014
Nakladatelství: CooBoo
Překlad: Radka Kolebáčová
Série: Divergence
Díl: 3
Mé celkové hodnocení: 75%
Oficiální anotace: Tris a Tobias jsou opět spolu, ale společnost a systém, v kterém oba vyrůstali a kterému oba věřili, je v troskách. Systém frakcí je kompletně rozvrácený, rozhoří se souboj mezi jednotlivými vůdci toužícími po moci, ale všichni ve skutečnosti touží po jediném - po pomstě. A svět za plotem obklopujícím celé město se zdá ještě nemilosrdnější. Pokud však Tris chce ochránit své blízké, musí se vydat právě za hranice svého rodného Chicaga. A zde odhalí tajemství, které je ještě více šokující, než čekala.

Recenze →Andrew Fukuda: Kořist

4. listopadu 2014 v 22:29 | Snapeova
Autor: Andrew Fukuda
Název: Kořist
Originál: The Prey
Počet stran: 344
Vydáno: 6. 10. 2014
Nakladatelství: Fragment
Překlad: Jakub Kalina
Série: Hon
Díl: 2
Mé celkové hodnocení: 85%
Oficiální anotace: Gen a jeho lidští přátelé prchají nocí. Gena však nepronásledují jen krvežízniví lovci, ale i vzpomínky na dívku Záři, která zůstala v Ústavu pro studium glupanů. Klidným ho nenechávají ani probouzející se city k lidské dívce Sisy.
Na svém útěku se dostanou až do lidské komunity žijící na tajném místě vysoko v horách. Když si začnou myslet, že jsou konečně v bezpečí, události naberou nečekaný směr.
Gen poznává, že nový svět, který objevili, je možná stejně zlý jako svět, který opustili.Nepřátelé se najednou valí ze všech stran. Genovi a Sisy začíná být jasné, že nemají nic než jeden druhého. Pokud se nestanou kořistí…

Recenze →Veronica Roth: Rezistence

23. října 2014 v 4:59 | Snapeova
Pomalu začínám obcházet i zanedbávané oblíbené blogy, tak se vám omlouvám, že mi to trvá, ale nebojte, na všechno kouknu a o mé komentáře nepřijdete ;) Teď konečně přidávám recenzi na Rezistenci.

Autor: Veronica Roth
Název: Rezistence
Originál: Insurgent
Počet stran: 351
Vydáno: 19. 9. 2012
Nakladatelství: CooBoo
Překlad: Radka Kolebáčová
Série: Divergence
Díl: 2
Mé celkové hodnocení: 90%
Oficiální anotace:Žádná volba není bez následků.

Měl to být pro Tris šťastný a slavnostní den, ale všechno dopadlo úplně jinak. Po krvavé tragédii mezi frakcemi vzrůstají konflikty a nad společností se vznáší válka. Tris se musela rozhodnout už jednou - a teď ji čeká další volba. Dřívější rozhodnutí, obavy, zármutek i provinilost, to vše ji teď dostihlo a Tris nezbývá než bez výhrad přijmout svou Divergentní identitu. Dokáže se ale vyrovnat se vším, co to znamená?
***

Recenze →Veronica Roth: Divergence

1. října 2014 v 18:59 | Snapeova
Autor: Veronica Roth
Název: Divergence
Originál: Divergent
Počet stran: 344
Vydáno: 15. 5. 2012
Nakladatelství: CooBoo
Překlad: Radka Kolebáčová
Série: Divergence
Díl: 1
Mé celkové hodnocení: 90%
Oficiální anotace: Chicago, budoucnost. Obyvatelé města, které obklopuje jen močál a obepíná ostnatý drát, jsou rozděleni do pěti frakcí (Odevzdanost, Neohroženost, Sečtělost, Mírumilovnost a Upřímnost). Beatrice je čerstvých šestnáct a přišel čas vybrat, do které frakce chce patřit, které ctnosti se chce na celý život odevzdat. Překvapivé rozhodnutí jí do cesty přivede osudového kluka - úchvatného, ale taky trochu nesnesitelného. Beatrice zjišťuje, že ve společnosti, která se jeví tak dokonalá, vzrůstá napětí a hrozící nebezpečí lze zažehnat jen jedním způsobem, který ji ale možná zničí.
***

Recenze →Tammara Webber: Easy?

4. září 2014 v 21:09 | Snapeova
Autor: Tammara Webber
Název: Easy?
Originál: Easy?
Počet stran: 308
Vydáno: 4. 12. 2013
Nakladatelství: Jota
Překlad: Sabina Čechová
Mé celkové hodnocení: 80%
Oficiální anotace: Sledoval ji, ale neznal ji. Až do chvíle, kdy se stal díky náhodnému setkání jejím zachráncem...

Dívka, která se domnívá, že lidem nelze věřit, na sliby se nedá spoléhat a věrnost je pouhá iluze. Chlapec, který věří, že pravda je relativní, že lži dokážou skrýt nesnesitelnou bolest a vina je neodpustitelná. Potvrdí si navzájem svá přesvědčení, nebo je naopak jeden druhému definitivně vyvrátí?

Když Jacqueline následuje svého kluka na vysokou školu, kterou si vybral, rozhodně nečeká, že se s ní dva měsíce po začátku druhého ročníku náhle rozejde. Dva týdny stráví v naprostém šoku, aby se pak probudila v jiné realitě: je nezadaná, místo na výběrovou hudební konzervatoř chodí na státní univerzitu, bývalí přátelé ji najednou ignorují a poprvé v životě jí hrozí, že z nějakého předmětu propadne.

Při odchodu z večírku je Jacqueline na opuštěném parkovišti napadena klukem ze studentského spolku, do něhož patří i její bývalý přítel. Zachrání ji neznámý mladík, který byl ve správný čas na správném místě, a ona chce jen jediné - vymazat útok a celou tu noc z paměti. Ale její zachránce Lucas chodí na stejné přednášky z ekonomie jako ona, sedí v zadní řadě, skicuje si něco do bloku a při tom se na ni dívá. Její kamarádky ho ohodnotí jako dokonalý materiál na nezávaznou divokou známost, která jí pomůže vzpamatovat se po rozchodu.
Když se z útočníka, který ji napadl, stane stalker, má Jacqueline na výběr: zhroutit se, nebo se začít bránit. Lucas nad ní drží ochrannou ruku, ale sám má svá vlastní tajemství. Najednou je těžké odhalit, co se skrývá za vnějším zdáním, a není jasné, komu se dá věřit.

Recenze →John Green: Hvězdy nám nepřály

19. srpna 2014 v 22:19 | Snapeova
Autor: John Green
Název: Hvězdy nám nepřály
Originál:The Fault in Our Stars
Počet stran: 240
Vydáno: 5. 3. 2013
Nakladatelství: Knižní klub
Překlad: Veronika Volhejnová
Mé celkové hodnocení: 85%
Oficiální anotace: Zajímavá a citlivá knížka o šestnáctileté Hazel, která trpí rakovinou a sblíží se s Augustem, jemuž se podařilo tuto nemoc překonat. Ti dva mladí lidé se výborně doplňují, a navíc je spojuje originální pohled na život i na chorobu, která je postihla. "Nejvtipnější smutný příběh" je napsán s mimořádným smyslem pro humor a sarkasmus a díky autorovu vyprávěčskému talentu vyznívá velmi působivě.
***

Recenze →Julie Cross: V pasti

25. května 2014 v 18:40 | Snapeova
Maturita ze dveřmi a já moc jiných věcí nestíhám, takže dnes další recenze a ve středu nejspíš přidám další kapitolu Pravdy zrozené ze lži, tak se nezapomeňte stavit :).
Autor: Julie Cross
Název: V pasti
Originál: Vortex
Počet stran: 336
Vydáno: 16. 4. 2014
Nakladatelství: Fragment
Překlad: Zdík Dušek
Série: Rozděleni časem
Díl: 2
Mé celkové hodnocení: 75%
Oficiální anotace:Jackson Meyer dokáže cestovat časem. Změnil tak minulost a zachránil život své životní lásce Holly. Stal se agentem tajné divize CIA nazvané Bouře. Jackson a jeho kolegové se dostanou pod palbu nepřátelské divize CIA Oko. Jackson zjišťuje, že svět kolem něho se změnil. Někdo ví o jeho vztahu s Holly vymazaném z minulosti a hodlá toho maximálně využít. Jejich životy se opět ocitají v nebezpečí…

Recenze →Andrew Fukuda: Hon

18. května 2014 v 18:29 | Snapeova
Autor: Andrew Fukuda
Název: Hon
Originál: The Hunt
Počet stran: 304
Vydáno: 9. 4. 2014
Nakladatelství: Fragment
Překlad: Jakub Kalina
Série: Hon
Díl: 1
Mé celkové hodnocení: 85%
Oficiální anotace: Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi?
Pravidla jsou jasná: nesmát se, nepotit se, neupozorňovat na sebe. A hlavně - nezamilovat se do jedné z nich!
Gen se liší od všech ostatních. Nedokáže běžet rychlostí blesku, sluneční světlo ho nezabije a nemá neukojitelnou touhu po krvi. Není upír, je člověk.

Je vybrán, aby se zúčastnil honu na poslední lidi. Jeho pečlivě utajovaný život se hroutí. Skupina bezcitných lovců začíná tušit, že s ním není něco v pořádku. Seznámení s dívkou v něm probudí city, které do té doby neznal.
Gen našel něco a někoho, za co má cenu bojovat, a jeho potřeba přežít ve světě plném nemilosrdných dravců je stále silnější...

Recenze →Alex Flinn: Netvor

10. května 2014 v 22:19 | Snapeova
Autor: Alex Flinn
Název: Netvor
Originál: Beastly
Počet stran: 240
Vydáno: 1. 5. 2013
Nakladatelství: Moba
Překlad: Miloš Chlouba
Série: Kroniky Kendry
Díl: 1
Mé celkové hodnocení: 70%
Oficiální anotace:Jsem netvor. Zvíře. Ne vlk nebo medvěd, gorila nebo pes, ale odporná stvůra, která chodí vzpřímeně. Jsem zrůda. Myslíte si, že vám vyprávím pohádky? Mýlíte se. Vše je skutečné. Místo - New York City. Čas - současnost. Nejsem znetvořený, není to nemoc. Budu takový navždy, jestli neprolomím kletbu. Ano, kletbu, kterou na mě uvrhla ve škole čarodějka. Proč mě proměnila v netvora, který se ve dne skrývá a v noci se vydává na lov? Řeknu vám to. Řeknu vám, jak jsem byl Kylem Kingsburym, klukem, jakým byste si přáli být, s penězi, perfektním vzhledem a perfektním životem. A potom vám řeknu, jak jsem se stal perfektním… netvorem.

Recenze →Meagan Spooner: V podsvětí

29. dubna 2014 v 23:09 | Snapeova
Už je to více než měsíc, co jsem přidala poslední recenzi. Teď mám napsané dvě a první přidávám na knihu, co jsem četla naposledy a vyšla přibližně před měsícem. Je to pokračování ptačího zpěvu.

Autor: Meagan Spooner
Název: V podsvětí
Originál:Shadowlark
Počet stran: 320
Vydáno: 26. 3. 2014
Nakladatelství: CooBoo
Překlad: Zuzana Halamíčková
Série: Ptačí zpěv
Díl: 2
Mé celkové hodnocení: 85%
Oficiální anotace: Linda Ainsleyová byla nucená prchnout z domova, z města, které od okolní zpustošené krajiny odděluje energetická zeď, a od té doby touží po jediném - najít svého bratra Badyána. Už ji unavuje věčně utíkat a žít ve strachu a věří, že právě Badyán to může zastavit. Linda se musela při pátrání vypořádat s vlastním strachem, dokáže se ale vypořádat i s pravdou, kterou chce znát?

Recenze →E. L. James: Padesát odstínů svobody

21. března 2014 v 20:59 | Snapeova
Autor: E. L. James
Název: Padesát odstínů svobody
Originál: Fifty Shades Freed
Počet stran: 656
Vydáno: září 2013
Nakladatelství: XYZ
Překlad: Zdenka Lišková
Série: Padesát odstínů šedi
Díl: 3
Mé celkové hodnocení: 60%
Oficiální anotace: Ve chvíli, kdy se Anastasia Steeleová poprvé setkala s mladým úspěšným podnikatelem Christianem Greyem, netušila, jak moc se jí změní život… Ana od počátku věděla, že vztah s jejím Stínem nebude procházka růžovou zahradou. Musí se naučit sdílet s Christianem jeho styl života, který jí nikdy nebyl vlastní, aniž by ztratila sama sebe, svou vlastní integritu a nezávislost; Christian musí na oplátku překonat svou posedlost kontrolou a vypořádat se se svými vnitřními démony. Nyní, když jsou konečně spolu, prožívají nekonečnou lásku, vášeň, vzájemnou blízkost a otvírá se před nimi svět nekonečných možností. Zdá se, že mají všechno. Pak ale zasáhne osud a před Anou vyvstávají její nejhorší noční můry…

Recenze →Robert Galbraith: Volání kukačky

27. února 2014 v 12:59 | Snapeova
Autor: Robert Galbraith (J.K. Rowling)
Název: Volání kukačky
Originál: The Cuckoo´s Calling
Počet stran: 480
Vydáno: 18. 2. 2014
Nakladatelství: Plus
Překlad: Ladislav Šenkyřík
Série: První z knih s detektivem Cormoranem Strikem
Mé celkové hodnocení: 90%
Oficiální anotace: Když se slavná modelka Lula Landryová vrhne dolů ze svého zasněženého balkonu v londýnské čtvrti Mayfair, dojdou vyšetřovatelé k rychlému závěru, totiž že šlo o sebevraždu. Případ se zdá být uzavřen. Lulin bratr má však stále jisté pochybnosti. A najatý soukromý detektiv má za něj odhalit pravdu. Cormoran Strike je válečný veterán, který si z Afganistanu odnesl těžké zranění, i jizvy na duši. Během řešení případu proniká do světa distingovaných bohatých mužů a krásných svůdných žen, přichází na hrůzné souvislosti a sám se ocitá ve smrtelném nebezpečí. Tento napínavý kriminální román působivě líčí atmosféru velkoměstského Londýna - od ospalého poklidu ulic ve čtvrti Mayfair po zapomenuté hospůdky v East Endu a čilý ruch v Soho.

Recenze →Stephen Chbosky: Ten, kdo stojí v koutě

13. února 2014 v 14:59 | Snapeova
Opět jedna z prvních recenzí a nyní na jednu z opravdu vyjímečných a nezapomenutelných knih.

Autor: Stephen Chbosky
Název: Ten, kdo stojí v koutě
Originál: The Perks of Being a Wallflower
Počet stran: 216
Vydáno: 2012
Nakladatelství: BRIO
Překlad: Vratislav Kadlec
Mé celkové hodnocení: 100%
Oficiální anotace: Když člověk stojí v koutě, může si všimnout spousty úžasných věcí. Ale pak přijde chvíle, kdy je třeba vykročit na parket a začít opravdu žít. Strhujícímu románu Stephena Chboskeho o dilematu mezi nečinností a touhou se dostalo nadšeného přijetí, vyvolal polemiku a získal miliony oddaných čtenářů. Příběh o dospívání na střední škole, který Charlie vypráví v dopisech, je otevřenější a důvěrnější než leckterý deník, zároveň vtipný i sžíravý. Nevíme, kde Charlie bydlí, ani komu píše - máme jen slova, o která se rozhodl podělit. Zmítán touhou žít svůj vlastní život i touhou vymanit se z role, která mu připadla, prozkoumává dosud neznámé území. Před ním se otevírá svět prvních lásek, rodinných dramat i nových přátelství. Svět sexu, drog a Rocky Horror Picture Show, kde klíčem ke štěstí může být například ta správná píseň, díky níž se můžete řítit tunelem a cítit se nekonečně. V Charliem se autorovi podařilo stvořit vypravěče, který vás uhrane a přenese zpět do divokých a intenzivně prožívaných dní na prahu dospělosti, kdy se život podobal jízdě na horské dráze. Podle své knihy natočil Stephen Chbosky také stejnojmenný film, v němž ztvárnili hlavní role Logan Lerman a Emma Watson.

Recenze →Sarah Crossan: Dech

24. ledna 2014 v 0:31 | Snapeova
Autor: Sarah Crossan
Název: Dech
Originál: Breathe
Počet stran: 264
Vydáno: 4. 4. 2013
Nakladatelství: Baronet
Překlad: Markus Radvan
Série: Dech
Díl: 1
Mé celkové hodnocení: 70%
Oficiální anotace:Nic pro nás není tak přirozené jako dýchání. Představte si ale svět, ve kterém si jen privilegovaní mohou koupit dostatek kyslíku k tomu, aby mohli tančit či si zahrát obyčejný fotbal. Svět, kde chudí jen stěží zaplatí účet za vzduch nezbytný k životu. Svět, v němž po netušené katastrofě přežívá zbytek obyvatel v hermeticky uzavřených městech s vlastní atmosférou. Pustou planetu Zemi, kde nejvzácnějším rostlinným druhem je obyčejný strom. Právě v takovém světě žije Alina, Bea, Quinn a jejich přátelé. Od ostatních mladých lidí se liší svou přemýšlivostí a odvahou něco ve svém okolí změnit. Odvahou nadechnout se jinak než druzí - svobodně. Dystopický román mladé irsko-americké autorky plný dobrodružství, při němž se doslova tají dech.

Recenze →J.K.Rowling: Prázdné místo

21. ledna 2014 v 16:59 | Snapeova
Tohle byla moje úplně první recenze, protože svůj názor na tuto knihu jsem chtěla sdělit a od té doby v tom u některých knih pokračuju :)
Autor: J.K.Rowlingová
Název: Prázdné místo
Originál: The Casual Vacancy
Počet stran: 544
Vydáno: 4.4.2013
Nakladatelství: Plus
Překlad: Hana Zahradníková
Mé celkové hodnocení: 75%
Oficiální anotace: Po nenadálé smrti čtyřicátníka Barryho Fairbrothera zůstane Pagford v šoku. Toto zdánlivě idylické anglické městečko s dlážděným náměstím a starobylým opatstvím rozhodně není tím, čím se zprvu zdá. Prázdné místo, které po Barrym zůstane v městské radě, se brzy stane katalyzátorem největší války, jakou město zažilo. Kdo bude triumfovat ve volbách provázených vášněmi, pokrytectvím a nečekanými odhaleními? Prázdné místo je velkolepý a skvěle napsaný román o soudobé společnosti a Rowlingová v něm vytvořila fascinující svět, v jehož postavách zaručeně rozpoznáte své vlastní sousedy. Brilantně napsaná kniha, která je autorčiným prvním románem pro dospělé čtenáře, zároveň nutí k přemýšlení a na každé své stránce znovu a znovu překvapuje. Ať vám chybí cokoli, v téhle knížce to najdete - úpravné záhonky i drogová doupata, hospodyňky i trosky.

Recenze →Rachel Hartman: Příběh draků

7. ledna 2014 v 12:59 | Snapeova
Autor: Rachel Hartman
Název: Příběh draků
Originál: Seraphina
Počet stran: 352
Vydáno: 7. 10. 2013
Nakladatelství: Fragment
Překlad: Drahomíra Michnová
Série: Serafína
Díl: 1
Mé celkové hodnocení: 95%
Oficiální anotace: V království Gored žijí lidé s draky v míru už čtyřicet let, vzájemná nedůvěra však přetrvává. Draci jsou schopni brát na sebe lidskou podobu, ale přestože mají neobyčejně pronikavý rozum, lidské emoce jim zůstávají záhadou. Dívka Serafína, nadaná hudebnice, nechová důvěru ani k jedné z obou stran. Když je zavražděn příslušník královské rodiny a podezření padá na draky, v ohrožení se ocitá i její vlastní tajemství, které by ji mohlo stát život…

Recenze →Julie Cross: Bouře

2. ledna 2014 v 14:59 | Snapeova
Autor: Julie Cross
Název: Bouře
Originál: Tempest
Počet stran: 312
Vydáno: 22. 10. 2013
Nakladatelství: Fragment
Překlad: Zdík Dušek
Série: Rozděleni časem
Díl: 1
Mé celkové hodnocení: 90%
Oficiální anotace: Přítomnost, rok 2009. Devatenáctiletý Jackson je normální student... tedy téměř normální. Dokáže totiž cestovat časem. Nic nemůže změnit, jen znovu prožít to, co se už stalo. Po útoku dvou neznámých mužů se Jackson ocitne o dva roky zpět.

Minulost, rok 2007. Jackson se nemůže vrátit zpátky do přítomnosti. Jaké tajemství ho obklopuje? Proč ho pronásledují neznámí útočníci? Stojí tváří v tvář "nepřátelům času" a musí se rozhodnout, co všechno je ochoten obětovat pro záchranu svých blízkých a možná i celého světa...

Recenze →Alice Moon: Krutá láska

31. prosince 2013 v 12:09 | Snapeova
Autor: Alice Moon
Název: Krutá láska
Originál: Ruf der Ewigkeit
Počet stran: 240
Vydáno: 9.10.2013
Nakladatelství: Fragment
Překlad:Michaela Škultéty
Série: Krvavá romance
Díl: 4
Mé celkové hodnocení: 60%
Oficiální anotace: Sára je ve velkém nebezpečí. Emilia prahne po pomstě a nic ji nemůže zastavit. Po únosu Sáry stojí Jonathan před velkým rozhodnutím: vydá Dustina a zbaví se tak soka jednou provždy, nebo bude chránit Sářin život, který je pevně spoután s Dustinovým? Mají vůbec Sára a Dustin naději na společnou budoucnost?

Recenze →Cassandra Clare: Město z kostí

26. prosince 2013 v 20:29 | Snapeova
Autor: Cassandra Clare
Název: Město z kostí
Originál: City of Bones
Počet stran: 450
Vydáno: 2007
Nakladatelství: Mladá Fronta
Překlad: Eva Maršíková
Série: Nástroje smrti
Díl: 1
Mé celkové hodnocení: 65%
Oficiální anotace: Když se patnáctiletá Clary Frayová vydá do newyorského klubu Pandemonium, vůbec netuší, že se stane svědkyní vraždy, kterou navíc spáchají tři teenageři se zvláštním tetováním na těle a podivnými zbraněmi v rukou. Mrtvé tělo pak jednoduše zmizí. Nejde jen tak zavolat policii, když jsou vrahové pro všechny ostatní neviditelní a na místě činu nezbyla ani kapka krve, která by napověděla, že tu zemřel člověk. A byl to vůbec člověk? Zde se Clary poprvé setká s Lovci stínů, bojovníky, kteří mají chránit svět před démony. Během čtyřiadvaceti hodin je Clary vtažena do jejich světa, její matka totiž zmizí a na samotnou Clary zaútočí démon. Proč by se ale démoni zajímali o obyčejné lidi, jako je Clary a její matka? A jak je možné, že má Clary najednou "vnitřní zrak"? To by rádi věděli i Lovci stínů…Zábavná, odvážná a neotřelá fantasy od Cassandry Clareové slibuje svým čtenářům strhující čtení, s nímž nebudou chtít přestat.

Recenze →E. L. James: Padesát odstínů temnoty

13. prosince 2013 v 15:29 | Snapeova
Autor: E. L. James
Název: Padesát odstínů temnoty
Originál: Fifty Shades of Darker
Počet stran: 656
Vydáno: 25. 1. 2013
Nakladatelství: XYZ
Překlad: Zdenka Lišková
Série: Padesát odstínů šedi
Díl: 2
Mé celkové hodnocení: 65%
Oficiální anotace: Druhý díl erotického románu o temných touhách v každém z nás… Poté co Anastasia Steeleová na vlastní kůži pocítí, jak temná jsou tajemství Christiana Greye, opouští ho. Přese vše, co se mezi nimi stalo, na něj stále nemůže zapomenout. Když jí tedy Christian předloží novou smlouvu, nemůže odolat a vrací se k muži, kterého miluje. Postupně odhaluje všechna tajemství a zjišťuje, že jeho padesát odstínů šedi je temnějších, než si kdy dovedla představit. A zatímco Christian bojuje se svými démony, Ana musí učinit nejdůležitější rozhodnutí ve svém životě…

Recenze →E. L. James: Padesát odstínů šedi

10. listopadu 2013 v 13:09 | Snapeova
Jedna z knih, kterou jsem četla už před víc jak půl rokem a recenzi jsem dávala na předešlý blog. První z mých starých recenzí. Druhý díl mám momentálně doma a budu ho číst někdy tento měsíc, tak uvidíme jestli to bude lepší nebo horší než první díl.
Autor: E. L. James
Název: Padesát odstínů šedi
Originál: Fifty Shades of Grey
Počet stran: 608
Vydáno: 26. 09. 2012
Nakladatelství: XYZ
Překlad: Zdenka Lišková
Série: Padesát odstínů šedi
Díl: 1
Mé celkové hodnocení: 60%
Oficiální anotace: Ona: dvaadvacetiletá studentka, chudá a nevinná, ale krásná a chytrá. On: sedmadvacetiletý majitel telekomunikační firmy, bohatý a krásný, zároveň však tajemný a neuchopitelný. Místo setkání: kancelář Christiana Greye, kam Anastasie Steeleová přichází provést rozhovor pro studentské noviny. Jiskra přeskočí a navzdory zástupům dokonalých blondýn pohybujících se okolo svobodného podnikatele touží Christian jen po Anastasii. Zahrne ji luxusními dary, přivádí do výlučného prostředí nejbohatších, je jí neodolatelně přitahován, zároveň má však nestandardní požadavky: vyžaduje absolutní poslušnost, schopnost snášet ve jménu požitku bolest, a to vše korunuje smlouvou o vztahu, kterou mají obě zúčastněné strany podepsat. Anastasie s potěšením podléhá, je Christianem posedlá a uhranutá, ale nemůže nevidět, že odstíny šedé, jež Christian vyzařuje pohledem, oblečením, chováním, pocházejí z temných zákoutí a záhadné minulosti...
 
 

Reklama