Knižní recenze

Recenze →Kiera Cass:The One (První)

24. října 2015 v 20:29 | Snapeova
Autor: Kiera Cass
Název: The One
Počet stran: 337
Vydáno: 6. 5. 2014
Nakladatelství: HarperTeen
Série: Selekce
Díl: 3
Mé celkové hodnocení: 65%
Oficiální anotace: Selekce změnila Americe Singerové život takovým způsobem, že by ji to ani ve snu nenapadlo. Když vstoupila do soutěže, aby se stala další princeznou země Illéa, zápasila se svými city k první lásce Aspenovi a s rostoucí přitažlivostí k Princi Maxonovi. Nyní si vybrala a je připravena bojovat o budoucnost, kterou chce.
***

Recenze →Jodi Picoult: Nejsem jako vy

11. října 2015 v 16:59 | Snapeova
Autor: Jodi Picoult
Název: Nejsem jako vy
Originál: House Rules
Počet stran: 568
Vydáno: 2011
Nakladatelství: Ikar
Překlad: Hana Petráková
Mé celkové hodnocení: 80%
Oficiální anotace:Jacob Hunt je jen zdánlivě obyčejný teenager - exceluje v matematice, má hodně černý smysl pro humor a nenávidí nepořádek. To, co má navíc, je Aspergerův syndrom, formu autistické poruchy. Je neprodyšně uzavřený ve svém vlastním světě. Snaží se být jako všichni ostatní, ale netuší, jak by to měl udělat. Jednoho dne je za podivných okolností zavražděna jeho lektorka Jess a chlapec s uhýbavým pohledem je rázem prvním podezřelým. Byl by schopen vraždy? Kdo se k němu dokáže dostat natolik blízko, aby poznal pravdu?
***

Recenze →Leila Sales: Tahle píseň ti změní život

28. září 2015 v 8:39 | Snapeova
Autor: Leila Sales
Název: Tahle píseň ti změní život
Originál: This Song Will Save Your life
Počet stran: 248
Vydáno: 28. 10. 2013
Nakladatelství: CooBoo
Překlad: Magdaléna Stárková
Mé celkové hodnocení: 65%
Oficiální anotace: Elisa Dembowská si ve srovnání se svými vrstevníky odjakživa připadá jako mimoň. A pak se jednoho dne rozhodne, že udělá všechno pro to, aby se to změnilo. Celé prázdniny na sobě dře - čte správné časopisy, dívá se na správné seriály, dokonce si i zásadně obmění šatník, jen aby hned první den školy zjistila, že se snažila zbytečně. Že i kdyby na sobě pracovala sebevíc, nezmění to, jaká je uvnitř, a že to její spolužáci vždycky poznají a stejně se s ní nebudou kamarádit. Ale co s tím?
***

Recenze →Jodi Picoult: Vypravěčka

12. září 2015 v 8:29 | Snapeova
Autor: Jodi Picoult
Název: Vypravěčka
Originál:The Storyteller
Počet stran: 512
Vydáno: 1. 9. 2014
Nakladatelství: Ikar
Překlad: Ivana Nuhlíčková
Mé celkové hodnocení: 75%
Oficiální anotace: Sage pochází z rodiny s židovskými kořeny a její babička přežila holocaust. Ona sama se snaží vyrovnat s jiným traumatem - se smrtí matky. Na skupinové terapii se seznamuje s devadesátníkem Josefem Weberem. Při jednom z jejich rozhovorů ji tento muž, kterého si všichni v jeho okolí váží a mají ho rádi, požádá, aby mu pomohla spáchat sebevraždu. Tíží ho svědomí, přirozenou smrtí se mu však zemřít nedaří. Aby Sage přesvědčil, vzpomíná na své působení v SS i koncentračních táborech. Po dlouhém zvažování Sage kontaktuje úřad pro vyšetřování nacistických zločinů a podaří se jí přesvědčit babičku, aby jí i ona vyprávěla o svém mládí. Zděšeně naslouchá, co všechno zažila v polském ghettu, v Osvětimi i později na útěku. Je možné, že se s Josefem Weberem setkala a může ho usvědčit? A kdyby Sage vyhověla přání starého muže - byla by to vražda, nebo vykonání spravedlnosti na tyranovi? Kontroverzní brilantní román o vině a trestu americké bestselleristky Jodi Picoultové.
***

Recenze →Jody Revenson: Bestiář Harryho Pottera

3. září 2015 v 1:14 | Snapeova
Autor: Jody Revenson
Název: Bestiář Harryho Pottera
Originál: Harry Potter - The Creature Vault
Počet stran: 208
Vydáno: 17. 8. 2015
Nakladatelství: Slovart
Překlad: Michael Talián
Mé celkové hodnocení: 90%
Oficiální anotace: Mozkomorové a domácí skřítci, jezerní lidé a draci čínští ohniváči - to je jen pár příkladů kouzelných tvorů a strašidelných monster, jimiž spisovatelka J. K. Rowlingová zabydlela kouzelný svět Harryho Pottera. Tvorové a zvířata, jimiž se hemží knihy a filmy o Harrym, jsou zábavní, velkolepí, děsiví i láskyplní. Jsou stejně různorodí, jako povahy studentů Školy čar a kouzel v Bradavicích. Kniha Bestiář Harryho Pottera nabízí zasvěcený a komplexní vhled do fascinujícího procesu, během něhož se podařilo přivést tento zvěřinec v rámci veleúspěšné série filmů o Harrym Potterovi k životu. Detailní profily všech tvorů obsahují vzácné výtvarné koncepty, zákulisní fotografie a tajné recepty filmařů z archivu společnosti Warner Bros. Knihu doplňuje samostatný plakát s portréty všech tvorů a interaktivní katalog Velkoprodejny Mžourov. Koupě této nádherné sbírky se prostě stává povinností fanoušků Harryho Pottera bez ohledu na věk.
***

Recenze →Alma Katsu: Zúčtování

18. srpna 2015 v 18:49 | Snapeova
Autor: Alma Katsu
Název: Zúčtování
Originál: The Reckoning
Počet stran: 328
Vydáno: 10. 7. 2015
Nakladatelství: Knižní klub
Překlad: Libuše a Luboš Trávníčkovi
Série: Elixír
Díl: 2
Mé celkové hodnocení: 85%
Oficiální anotace: Smyslný, fascinující příběh lásky se prohlubuje ve volném pokračování strhujícího Elixíru. Lanore uvěznila svého nepřítele a začíná nový život s Lukem, lékařem z pohotovosti v Maine, který se do ní zamiloval a nahlédl do jejího skrytého nesmrtelného světa. Celý Londýn se schází, aby navštívil tajemnou výstavu v Muzeu Alberta a Viktorie. Právě tehdy se však otevře brána do dávných časů a Adair vtrhne do jedenadvacátého století, aby dopadl Lanny a pomstil se za její krutou zradu. A Lanore má nyní zaplatit za svou dávnou lásku ke krásnému Jonathanovi.
***

Recenze →Fredrik Backman: Babička pozdravuje a omlouvá se

5. srpna 2015 v 16:59 | Snapeova
Autor: Fredrik Backman
Název: Babička pozdravuje a omlouvá se
Originál: Min mormor hälsar och säger förlåt
Počet stran: 424
Vydáno: 3. 6. 2015
Nakladatelství: Host
Překlad: Jitka Herčíková
Mé celkové hodnocení: 90%
Oficiální anotace: "Zábavný a napínavý příběh plný nečekaných setkání, nepravděpodobných přátelství a obrovské síly pohádek a fantazie.
Else je sedm, vlastně skoro osm. Její babičce je sedmdesát sedm, vlastně skoro sedmdesát osm. O Else dospělí říkají, že je na svůj věk vyspělá, ale ve skutečnosti jim připadá otravná. O babičce tvrdí, že je ohromně čilá, i když tím myslí, že jim přijde bláznivá. Elsa je jiná než ostatní. Nemá jiné kamarády než babičku, ale jí to nevadí. Babička jí totiž vypráví úžasné příběhy o kouzelné říši, kde není normální nikdo a nic a být jiný je tam největší výhodou.
Jenže i v nejkrásnějších pohádkách se občas objeví zlý drak a do boje proti nepříteli se musí Elsa vydat úplně sama. Má totiž doručit tajemný dopis a adresátovi vyřídit, že se babička omlouvá a pozdravuje. Netuší, že v rukou drží klíč k největšímu a nejdůležitějšímu dobrodružství, které se kdy v říši fantazie odehrálo.
***

Recenze →Helen Douglas: Eden

27. července 2015 v 8:39 | Snapeova
Autor: Helen Douglas
Název: Eden
Originál: After Eden
Počet stran: 256
Vydáno: 10. 2. 2015
Nakladatelství: Yoli
Překlad: Jana Jašová
Série: Eden
Díl: 1
Mé celkové hodnocení: 60%
Oficiální anotace:Eden Anfieldová zbožňuje záhady, a když se na škole objeví tajemný nováček Ryan Westland, úplně ji to pohltí. Na první pohled vypadá jako obyčejný kluk, proč potom nezná pizzu? A jak to, že nikdy neslyšel o Hitlerovi? Ze všeho nejvíc ale Eden mate to, že o ni Ryan jeví zájem. Eden pozvolna propadá jeho kouzlu, zároveň ale rozkrývá i jeho tajemství. Zlom nastane jednoho deštivého odpoledne, když klopýtne o zdánlivě obyčejnou knihu v Ryanově pokoji - biografii jeho nejlepšího kamaráda, která je však datovaná o celých padesát let později. Když se svým objevem na Ryana vyrukuje, zjišťuje, že na ni čeká velmi důležitý úkol, a ona právě málem zničila jeho jedinou šanci na úspěch...
***

Recenze →J. R. Johansson: Nespavost

14. července 2015 v 20:09 | Snapeova
Autor: J. R. Johansson
Název: Nespavost
Originál:Insomnia
Počet stran: 352
Vydáno: 7. 11. 2014
Nakladatelství: Yoli
Překlad: Lumír Mikulka
Série: Noční strážci
Díl: 1
Mé celkové hodnocení: 65%
Oficiální anotace:Sedmnáctiletý Parker se, jakmile usne, ocitá ve snovém světě toho, komu se naposledy před spaním podíval do očí. Už to nedokáže dále snášet a pomalu umírá vyčerpáním. Pak však potká Miu, v jejímž snu dokáže usnout. Mie začnou chodit anonymní e-maily, které jí nahání hrůzu. Spojí si je s jeho nevysvětlitelným chováním a začne se mu vyhýbat. Jak ji jen přesvědčit, že Parker není jejím nepřítelem? Originální a netradiční zápletka celý příběh žene neuvěřitelnou rychlostí kupředu. Napínavé, zajímavé čtení si udrží čtenářův zájem až do úplného konce.
***

Recenze →James Dashner: Vražedná léčba

8. července 2015 v 18:39 | Snapeova
Autor: James Dashner
Název: Vražedná léčba
Originál:The Death Cure
Počet stran: 312
Vydáno: 1. 7. 2015
Nakladatelství: YOLI
Překlad: Petr Kotrle
Série: Labyrint
Díl: 3
Mé celkové hodnocení: 80%
Oficiální anotace: Thomas a hrstka jeho přátel unikli z nástrah Labyrintu. Přežili náročnou pouť Spáleništěm. Mnohokrát si mysleli, že už je konec, že to nemůže být horší. Přesto mají ty nejtěžší chvíle a nejbolestivější rozhodnutí teprve před sebou. Ve světě, který se pod tíhou zákeřné nemoci hroutí před očima, mezi šílenci na straně jedné a nevyzpytatelným ZLOSINem na straně druhé, se musejí poprat o naději. Ale mohou vůbec ještě někomu věřit?
***

Recenze →Srah Crossan: Vzdor

26. června 2015 v 8:39 | Snapeova
Autor: Sarah Crossan
Název: Vzdor
Originál: Resist
Počet stran: 280
Vydáno: 12. 11. 2014
Nakladatelství: Baronet
Překlad: Renata Heitelová
Série: Dech
Díl: 2
Mé celkové hodnocení: 70%
Oficiální anotace: Bea, Alina a Quinn jsou na útěku. Odstartovali povstání a byli nuceni odejít z kapsule, jediného místa, kde je dostatek kyslíku. Bea přišla o rodinu, Alina ztratila domov a Quinn výsadní postavení. Podaří se jim přežít v nebezpečné Divočině? Mohou dokončit revoluci, již začali? V patách jim je mladý voják ze Speciálních jednotek a jejich jedinou šancí je zůstat pohromadě, přestože je okolnosti nutí se rozdělit. Budoucnost lidstva je v ohrožení a tito čtyři mladí lidé se musí rozhodnout, které straně zachovají věrnost.
***

Recenze →Sally Green: Napůl divoký

10. června 2015 v 19:09 | Snapeova
Autor: Sally Green
Název: Napůl divoký
Originál: Half Wild
Počet stran: 392
Vydáno: 22. 5. 2015
Nakladatelství: YOLI
Překlad: Marcela Nejedlá
Série: Napůl zlý
Díl: 2
Mé celkové hodnocení: 75%
Oficiální anotace: Volné pokračování fantasy příběhu Half Bad - Napůl zlý nás opět přivádí do novodobé Anglie, kde mezi obyčejnými lidmi, "blažeji", žijí Bílé - hodné a Černé - zlé čarodějnice. Nathan nepatří ani do jednoho světa, je synem mocného Černého čaroděje a Bílé čarodějnice, je takzvaný Poloviční kód.
Nathan je stále ještě na útěku před Lovci a pátrá po svém příteli Gabrielovi, s jehož pomocí může osvobodit milovanou Annalise. V Radě Bílých čarodějnic se zatím chopil moci Soul O´Brien a svou válku proti Černým čarodějnicím rozšířil na celou Evropu. Bílé a Černé čarodějnice se proto spojí, aby mu společně vzdorovaly. Nathan je vtažen do povstání a zjišťuje, že nečekaně bojuje po boku starých přátel i dávných nepřátel. Ne všem ale může věřit… Nejdříve ze všeho se však musí naučit, jak ovládat své Nadání - zvláštní, divokou schopnost, která hrozí, že ho přemůže…
***

Recenze →Sara Blaedel: Jen jeden život

27. května 2015 v 9:57 | Snapeova
Autor: Sara Blaedel
Název: Jen jeden život
Originál: Kun ét liv
Počet stran: 335
Vydáno: 18. 11. 2013
Nakladatelství: Host
Překlad: Miroslava Gajzlerová
Série:Louise Ricková
Díl: 3
Mé celkové hodnocení: 60%
Oficiální anotace: Žárlivost, posedlost a rodinná čest mají fatální následky nejen pro komunitu přistěhovalců na okraji zdánlivě idylického městečka nedaleko Kodaně. Bylo zřejmé, že nejde o žádnou nehodu. Když ve vodách fjordu poblíž města Holbaek najdou mrtvou mladou imigrantku s betonovou dlaždicí přivázanou k pasu, okamžitě přivolají i inspektorku Louise Rickovou. Jmenovala se Samra a Louise brzy zjišťuje, že v dívčině krátkém životě se odehrála nejedna smutná událost. Kvůli napadení Samry a své ženy Sady byl kdysi vyšetřován Samřin otec. Sada je přesvědčena, že kdyby dcera rodinu zneuctila, manžel by byl schopen ji zabít.
***

Recenze →Hugh Howey: Silo

9. května 2015 v 10:28 | Snapeova
Autor: Hugh Howey
Název: Silo
Originál: The Wool
Počet stran: 496
Vydáno: 1. 6. 2014
Nakladatelství: Knižní klub
Překlad: Jiří Engliš
Série: Silo
Díl: 1
Mé celkové hodnocení: 85%
Oficiální anotace: V silu pod zemí, zamořenou jedy, se ukrývají lidé: naučili se tu žít, milovat se i umírat. Jednou za čas je někdo z nich vyslán na povrch čistit senzory. Ví, že se nikdy nevrátí. Ví, že jde na smrt… Po letech udržování křehké rovnováhy se však systém octne před zhroucením. Hluboko ve spodních patrech, ovládaných lidmi z mechanického úseku, se vzedme vlna odporu proti takřka všemocnému IT oddělení. Mají naději na úspěch? Odkryjí děsivá tajemství přísně střežených serverů? A chtějí je vůbec znát? Silo je jedinečný postapokalyptický sci-fi thriller, který lze číst jako varování i jako věštbu. I proto se setkal s nebývalým celosvětovým čtenářským zájmem a ohlasem. Filmovou verzi se chystá natočit Ridley Scott (Vetřelec, Blade Runner, Gladiátor).
***

Recenze →Kierra Cass: Elita

28. dubna 2015 v 21:59 | Snapeova
Autor: Kiera Cass
Název: Elita
Originál: The Elite
Počet stran: 280
Vydáno: 22. 4. 2015
Nakladatelství: CooBoo
Překlad: Jana Doležalová
Série: Selekce
Díl: 2
Mé celkové hodnocení: 85%
Oficiální anotace:Do Selekce vstoupilo 35 dívek. Nyní jich je již jen šest, ale soutěž o srdce prince Maxona je tvrdší než kdykoli předtím. A k tomu všemu se America nemůže rozhodnout, po kom vlastně touží. Je to Maxon, s kterým by mohla žít jako v pohádce? Nebo Aspen, její první láska? America nejvíce ze všeho nejvíce potřebuje více času, avšak zbytek Elity přesně ví, co chce. A okamžik rozhodnutí se neodvratně blíží.
***

Recenze →Andrew Fukuda: Past

21. dubna 2015 v 2:37 | Snapeova
Autor: Andrew Fukuda
Název: Past
Originál: The Trap
Počet stran: 352
Vydáno: 7. 4. 2015
Nakladatelství: Fragment
Překlad: Jakub Kalina
Série: Hon
Díl: 3
Mé celkové hodnocení: 95%
Oficiální anotace:Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi? Gen, Sisy, David a Epap společně se zbylými dívkami z Misie ujíždějí vlakem neznámo kam. Bojují o holý život a snaží se zachránit jeden druhého a současně svoji jedinou naději: lék. Vědí, že šance na uzdravení jejich blízkých a na lepší svět pro všechny existuje. Stačí jen dostat se k cíli a nevběhnout do pasti. Osud Genovi chystá i další překvapení - znovu se setkává se Září, jeho první láskou a současně tím nejnebezpečnějším protivníkem… Velkolepé finále skvělé trilogie od Andrewa Fukudy.
***

Recenze →Leon Leyson: Chlapec na dřevěné bedně

31. března 2015 v 15:39 | Snapeova
Autor: Leon Leyson
Název: Chlapec na dřevěné bedně
Originál: The Boy on the Wooden Box
Počet stran: 240
Vydáno: 2013
Nakladatelství: Fortuna Libri
Překlad: Petr Mikeš
Mé celkové hodnocení: 70%
Oficiální anotace: Leonu Leysonovi (narozen jako Leib Lejzon) bylo teprve deset let, když nacisté obsadili Polsko a jeho rodina byla donucena přestěhovat se do krakovského ghetta. S velkou dávkou štěstí, houževnatosti a odvahy Leyson přežil sadismus nacistů. Byly to především šlechetnost a vytrvalost jednoho člověka, muže jménem Oskar Schindler, které zachránily životy Leona Leysona, jeho matky, otce a dvou ze čtyř sourozenců.

Paměti dítěte ze Schindlerova seznamu zachycují s jímavou průzračností nevinnost malého chlapce a jeho střetu s nepředstavitelnou krutostí, bezprávím a zlem. Je pozoruhodné, že navzdory všemu utrpení, které paměti popisují, se jejich autor nenechal unést a zaslepit nenávistí a záští. Z každého řádku vyzařuje naděje, moudrost a lidská důstojnost. Tím jsou Leysonovy paměti výjimečné.
***

Recenze →Jessica Khoury: Počátek

11. března 2015 v 12:29 | Snapeova
Autor: Jessica Khoury
Název: Počátek
Originál: Origin
Počet stran: 372
Vydáno: 5. 6. 2013
Nakladatelství: Egmont
Překlad: Petra Babuláková
Mé celkové hodnocení: 90%
Oficiální anotace: Pia vždy znala svůj osud.
Měla počít novou rasu, linii nástupců, kteří porazí smrt. Za tímto účelem se zrodila, byla geneticky upravená k nesmrtelnosti a vychovávaná týmem vědců v tajné skrýši v Amazonském deštném pralese. Nyní ji vědci začínají podrobovat testům, jejichž výsledkem má být dokončení celého nebezpečného projektu.
Co si Pia pamatuje, vždy nejvíc toužila naplnit jejich očekávání. Ale v noci o svých sedmnáctých narozeninách nachází díru ve zdánlivě neproniknutelném plotě, který uzavírá její sterilní domov. Poprvé v životě volná v džungli potkává Eia, chlapce z nedaleké vesnice. Nedokáže odolat a pokračuje v útěcích, aby ho mohla vídat. Zamilují se do sebe a kousek po kousku začínají poznávat pravdu o Piině původu - pravdu se smrtícími následky, která navždy změní jejich životy.
***

Recenze →Robert Galbraith: Hedvábník

28. února 2015 v 15:59 | Snapeova
Autor: Robert Galbraith (J.K. Rowling)
Název: Hedvábník
Originál: The Silkworm
Počet stran: 510
Vydáno: 19. 2. 2015
Nakladatelství: Plus
Překlad: Ladislav Šenkyřík
Série: Cormoran Strike
Díl: 2
Mé celkové hodnocení: 90%
Oficiální anotace:Hedvábník, druhá kniha z řady vysoce oceňovaných detektivních románů s Cormoranem Strikem a jeho energickou mladou asistentkou Robin Ellacottovou, je strhující a čtivý příběh.
Když zmizí spisovatel Owen Quine, jeho žena se obrátí na soukromého detektiva Cormorana Strika. Zpočátku se domnívá, že se na pár dní někam vypařil - už to v minulosti párkrát udělal - a po Strikovi jen chce, aby ho našel a přivedl domů. Jenže Strikovi během vyšetřování začíná být čím dál jasnější, že za Quineovým zmizením se skrývá větší tajemství, než si jeho žena myslí. Romanopisec právě dokončil rukopis, v němž s jízlivou zlomyslností vykreslil téměř všechny své známé. Kdyby se román zveřejnil, zničil by leckomu život. Existuje tudíž spousta lidí, kteří ho mohli chtít umlčet.
A ve chvíli, kdy je Quine nalezen brutálně zavražděný za bizarních okolností, začíná souboj s časem, v němž je třeba porozumět motivaci krutého vraha; vraha, který se nepodobá žádnému z těch, s nimiž se doposud Strike setkal…
***

Recenze →Alexander Stainforth: Pod maskou nevinnosti

25. února 2015 v 9:29 | Snapeova
A dnes poslední stará zásoba ;)
Autor: Alexander Stainforth
Název: Pod maskou nevinnosti
Počet stran: 248
Vydáno: 1. 3. 2013
Nakladatelství: Moba
Mé celkové hodnocení: 80%
Oficiální anotace: Anglie, 1870
Na krásnou Melanii Torrensovou se řítí jedno neštěstí za druhým. Její snoubenec Victor umírá den před svatbou a nebýt vzdáleného příbuzného Paula Ashleyho, ztratila by zájem o veškerý život v milovaném Břečťanovém domě. Když ji Paul po čase požádá o ruku, Melanie nadšeně přijímá. Paul odjíždí sdělit tu skvělou zprávu rodičům, osud se však ozve podruhé a připraví ji o otce. Melanie je nešťastná, nemá milovaného Paula po boku a navíc je unesena maskovaným jezdcem, ve kterém poznává údajně zesnulého Victora. Dívka se tak ocitá v rukou nebezpečného muže, který se nezalekne ničeho, aby dosáhl svého cíle…

Recenze →Amani El Nasif, Cristina Obber: Mami, slituj se

17. února 2015 v 7:39 | Snapeova
Autor:Amani El Nasif, Cristina Obber
Název: Mami, slituj se
Originál:Siria mon amour
Počet stran: 136
Vydáno: 2013
Nakladatelství: Alpress
Překlad: Alena Jíchová
Mé celkové hodnocení: 90%
Oficiální anotace: Šestnáctiletá Amani žije v malém italském městečku a je poprvé zamilovaná. Vše se změní, když musí s matkou odletět do Sýrie. To, co následuje, je jako zlý sen - Amani chtějí provdat za místního mladíka Neiefa. Dívka se zhroutí, a když ji Neief poprvé surově zbije, pokusí se o sebevraždu. Rodina ji udržuje pod vlivem uklidňujících prášků a naléhá, aby se podvolila.
***

Recenze →Agnete Friis, Lene Kaaberbøl: Chlapec v kufru

10. února 2015 v 8:59 | Snapeova
Autor: Agnete Friis, Lene Kaaberbøl
Název: Chlapec v kufru
Originál:Drengen i kufferten
Počet stran: 288
Vydáno: říjen 2013
Nakladatelství: Knižní klub
Překlad: Lenka Drugová
Série: Nina Borgová
Díl: 1
Mé celkové hodnocení: 80%
Oficiální anotace:Nestává se každý den, aby někdo na kodaňském hlavním nádraží vyzvedl z úschovny kufr a našel v něm asi tříletého chlapečka v bezvědomí. Právě to se však přihodilo Nině Borgové: neměla se do zavazadla dívat a neměla by se ani starat o osud jeho obsahu, ale to by nesměla být sama matkou dvou dětí a navíc zanícenou dobrovolnicí Červeného kříže. Záhy zjistí, že o neobyčejnou "zásilku" je velký zájem - až příliš velký, a smrtelně nebezpečný… Dá se - v dnešním civilizovaném světě - lidský život koupit? Prodat? Vyměnit?
***

Recenze →Sally Green: Napůl zlý

3. února 2015 v 9:49 | Snapeova
Autor: Sally Green
Název: Napůl zlý
Originál: Half bad
Počet stran: 368
Vydáno: 21. 4. 2014
Nakladatelství: YOLI
Překlad: Marcela Nejedlá
Série: Napůl zlý
Díl: 1
Mé celkové hodnocení: 75%
Oficiální anotace:Fantasy příběh o nezdolné vůli přežít. Příběh, který vás chytne a nepustí až do poslední stránky. Nadpřirozený thriller se odehrává v novodobé Anglii, kde mezi lidmi žijí v utajení černí-zlí a bílí-hodní čarodějové. Obě frakce rozděluje silná nenávist a spojuje jedna jediná věc - strach z chlapce, který pochází z obou stran. Patnáctiletý Nathan je synem smíšeného čarodějnického páru a ostatními čaroději vězněn a mučen. Chlapec musí ze svého žaláře uprchnout před svými šestnáctými narozeninami a najít svého otce, nejsilnějšího a nejkrutějšího černého čaroděje na světě, jinak zemře. Zvládne svůj nelehký úkol přesto, že nemůže nikomu věřit? Ani dívce, kterou miluje?

Recenze →Jaroslava černá: Sedmého sedmý

27. ledna 2015 v 10:19 | Snapeova
Zjistila jsem také, že mi v pc zůstaly ležet dvě recenze z minulého blogu, které jsem sem ještě nepřidala, takže teď zveřejňuji tuto a tu druhou přidám v příštím měsíci, abych vás nezahrnula jen starými věcmi :D
Název: Sedmého sedmý
Autor: Jaroslava Černá
Počet stran: 224
Vydáno: 14. 01. 2013
Nakladatelství: MOBA
Mé celkové hodnocení: 60%
Oficiální anotace: Končí starý rok, začíná nový? A v okamžiku, kdy odbíjí půlnoc, si Klára uvědomí, že letos oslaví její mladší dcera Simonka sedmé narozeniny. V té chvíli na ni dolehne strach, dosud skrytý až někde v hloubi jejího nitra. Vzpomene si, co se stalo sedmého července v roce, kdy bylo sedm let jejich starší dcerce, a jako útržek vzpomínky z dětství se jí vybaví prožitá bolest a ztráta v jejích vlastních sedmi letech. To poznání, že vždy v sedmém roce života přichází událost, kterou nedokáže ovlivnit, ji naplní obavami z budoucnosti, nejistotou, ale i touhou poznat pozadí vlivu záhadných sedmiček. Ochromená strachy a s pocitem, že miluje jen napůl a svůj život žije také jen napůl, marně hledá pochopení v sobě i ve vztazích kolem sebe, až se náhodou setká s paní Helenou a Pierem…

Recenze →Jamese Dashner: Spáleniště: Zkouška

21. ledna 2015 v 11:29 | Snapeova
Autor: James Dashner
Název: Spáleniště: Zkouška
Originál:The Scorch Trials
Počet stran: 344
Vydáno: 10. 12. 2014
Nakladatelství: YOLI
Překlad: Petr Kotrle
Série: Labyrint
Díl: 2
Mé celkové hodnocení: 80%
Oficiální anotace:Už žádné hlavolamy. Žádné proměnné. A žádné běhání. Thomas byl přesvědčený, že když se jim podařilo uniknout, vrátí se on i Placeři ke svým dřívějším životům. Nikdo však ve skutečnosti netušil, do jakého života se vracejí. Země, sežehnutá slunečními erupcemi a spálená novým, krutým klimatem, se změnila v pustinu. Vláda se zhroutila - a s ní i pořádek. Rozpadajícími se městy teď bloudí "raplové", lidé pokrytí hnisavými ranami, které infekční nemoc nazývaná erupce dohání k vražednému šílenství. Hledají, kde by našli další oběť... a potravu. Pro Placery běhání zdaleka neskončilo. Namísto svobody zjišťují, že mají před sebou další zkoušku. Musejí překonat Spáleniště, nejvíc sežehnutou část planety, a do dvou týdnů dorazit do bezpečného útočiště. A organizace ZLOSIN se postarala o to, aby uzpůsobila proměnné a nastavila šance v jejich neprospěch. Thomase čeká zkouška ohněm - skutečně přechovává někde v hlavě tajemství svobody? Nebo bude věčně vydán ZLOSINu na milost?
 
 

Reklama