Recenze →Jack Thorne, John Tiffany a Joanne K. Rowling: Harry Potter a Prokleté dítě

1. října 2016 v 0:26 | Snapeova |  Knižní recenze
Autor: Jack Thorne, John Tiffany a Joanne K. Rowling
Název: Harry Potter a Prokleté dítě
Originál:Harry Potter and the Cursed Child (8) - Parts I & II
Počet stran: 431
Vydáno: 24. 9. 2016
Nakladatelství: Albatros
Překlad: Petr Eliáš
Mé celkové hodnocení: 75%
Oficiální anotace: Harry Potter to nikdy neměl snadné a teď, jako přepracovaný zaměstnanec Ministerstva kouzel, manžel a otec tří školáků, to má ještě těžší.
Potýká se s minulostí, která nechce zůstat tam, kam patří, a jeho nejmladší syn Albus se mezitím musí prát s tíhou rodinného dědictví, o které nikdy nestál. Minulost a současnost se čím dál hrozivěji prolínají a otec i syn zjišťují nepříjemnou pravdu: temnota někdy vyvěrá z nečekaných míst.
Divadelní hru Harry Potter a prokleté dítě na námět J.K. Rowlingové, Johna Tiffanyho a Jacka Thornea napsal Jack Thorne. Je osmým příběhem ze série o Harrym Potterovi a zároveň prvním, který se oficiálně dočkal divadelního zpracování.
***


Divadelní hra začíná přesně tím, čím končila sedmá Potterovská kniha Joanne Rowling, tedy Epilogem, kdy Harry a jeho přátelé vyprovází své potomky k vlaku na nástupiště 9 a ¾.

Poté proběhne několik roků až příliš rychle a následně se děj ustálí v jednom období, kdy se Albus a jeho kamarád Scorpius pokusí napravit jednu věc z minulosti, ale zjistí, že zahrávat si s časem nebyl dobrý nápad. Navíc tím mohou zničit vše čeho Harry a jeho přátelé kdysi dosáhli a uvrhnout svět do temnoty.
*
Vzhledem k tomu, že jsem se kdeco doslechla již dříve, přistupovala jsem ke knize raději bez nějakých očekávání, což se vyplatilo. Další věc je, že toto dílo úplně nepovažuji za oficiální osmé pokračování, jelikož ho nepsala Joanne Rowling, i přesto, že si to polovina lidí myslí.

Dva lidé s přispěním Rowlingové vytvořili krásnou divadelní hru, v nám již známém světě, a se známými i novějšími postavami.

Už jen to, že kniha je ve formě scénáře, ji velice odlišuje od knih popisujících příběh Harryho Pottera. Chyběla tomu hloubka, kterou příběhu dá jen normálně napsaná kniha a taktéž tomu chyběl styl paní Rowlingové. Některé postavy se občas chovaly trochu mimo svůj charakter a některé části děje jsou bohužel poměrně ohrané a neoriginální.

V příběhu je několik menších i větších věcí, které mi jaksi nesedí. Pro mě to byla hlavně postava Delphi, konkrétně to, kdo to vlastně je a kdo jsou její rodiče. Jinak to byl charakter poměrně zajímavý, i když málo rozvinutý.

Překvapilo i potěšilo mě zapojení některých starých známých postav, které jsem zde ani nečekala.

Prokleté dítě se čte jedna báseň, stránky ubíhají opravdu rychle. Děj je plný zvratů, ne úplně předvídatelný a poměrně uspokojivě propracovaný.

Ať už jste nebo nejste Potterovský fanoušek, nemyslím, že se z tohoto díla posadíte na zadek. Je to vcelku příjemný návrat do světa Harryho Pottera, do jeho příběhu a zároveň nahlédnutí do příběhu nové generace. Vše se dá krásně živě představovat a některé zvláštní scény a dialogy jsou takové pochopitelně proto, že je to divadelní hra, jinak by to jistě vypadalo trochu odlišně. Jsem si jistá, že hra na prknech divadla musí být opravdu skvělá a budu ráda, jestli se mi poštěstí jí někdy shlédnout.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Casion Casion | Web | 3. října 2016 v 20:32 | Reagovat

V podstate súhlasím, chápem čo sa ti nepáčilo, mne občas nesedel Harry a niektoré jeho konanie, ale občas postavy nie sú také ako čakáme :D Nesmierne ma potešil návrat niektorých postáv - teda ich účinkovanie, najmä jedna moja najobľúbenejšia postava z HP sa tu objavila a to ma dostalo! :-) Mne sa páči, že je to napísané ako hra, je to také príjemné na odľahčenie a hoci to nie je plnohodnotný príbeh v zmysle knihy, je to naozaj minulý návrat do HP sveta :-)

2 Kristýna Kaderová Kristýna Kaderová | E-mail | Web | 6. října 2016 v 21:01 | Reagovat

Podle mě Harry Potter skončil relikviemi smrti. I přesto, ale neodolám a knihu si určitě přečtu. Vlastně se nemůžu dočkat a jsem dost zvědavá, co na ni řeknu, jelikož názory jsou dost rozdílné.

3 cincina cincina | Web | 12. října 2016 v 18:23 | Reagovat

Věřím tomu, že když je to divadelní hra, tak děj utíká rychle, alespoň já to tak vždycky mám:)
K tomuhle titulu přistupuju spíše skepticky, protože čtu hodně kritiky. Ale tvé hodnocení 75 % zase není tak špatné.

4 shianae-sims3 shianae-sims3 | Web | 12. října 2016 v 22:17 | Reagovat

Já pořád váhám, zda si jí přečíst. Půlka lidí píše, že nic moc, a že jim to zkazilo celý pohled na svět Harryho Pottera a druhá půlka lidí to chválí. No a teď kdo má pravdu? :D Hlavně mě naštvali jak pojmenovali své děti, páč když čtu Albus, tak si vybavím starého šedivého dědečka.:D

5 anonym anonym | 14. listopadu 2016 v 14:29 | Reagovat

Kniha je úžasná :-)  Určitě stojí za to si ji přečíst.Já už jsem ji četla a opravdu je velice dobrá.Když jsem ji četla,krásně jsem si představovala děj i s obrázky :-)  :-D  :-(

6 anonym anonym | 14. listopadu 2016 v 14:33 | Reagovat

Kniha úžasná!!!!Určitě si ji přečtěte!!! :-)  :-D  8-O Ohromilo mě že se zas v příběhu objevili Harry,Hermiona i Ron se svými dětmi,a taky že Hermiona i Harry pracovali na ministerstvu kouzel :-P  :-)  :-D  :-D  :-D

7 Vetbplossy Vetbplossy | E-mail | Web | 20. září 2017 v 5:12 | Reagovat

fast personal loans - http://personalnerloan.org/ loan online payday loan <a href=http://personalnerloan.org/>personal loans online</a> ’

8 Bbmjkastogy Bbmjkastogy | E-mail | Web | 20. září 2017 v 19:53 | Reagovat

online check advance - http://paydayhhkl.org/
cash loans <a href=http://paydayhhkl.org/>payday loan online</a> ’

9 Bvbnencora Bvbnencora | E-mail | Web | 21. září 2017 v 19:34 | Reagovat

bad check to a mississippi payday loan
<a href="http://paydayhhkl.org/">payday day loans</a>
bad credit personal installment loan
<a href=http://paydayhhkl.org/>payday loan lenders</a> ’

10 FfvEnvill FfvEnvill | E-mail | Web | 22. září 2017 v 21:46 | Reagovat

cialis no prescription
<a href="http://cialisovnnc.com/">cheap cialis</a>
cialis 2.5mg price
<a href=http://cialisovnnc.com/>online cialis</a> ’

11 LdvAperty LdvAperty | E-mail | Web | 24. září 2017 v 22:36 | Reagovat

buy viagra soft tabs
<a href="http://fuyviagraf.com/">viagra online</a>
viagra prescription online
<a href=http://fuyviagraf.com/>viagra online</a> ’

12 Fsvtaucky Fsvtaucky | E-mail | Web | 25. září 2017 v 5:33 | Reagovat

cialis professional uk
<a href="http://retcialis.com/">cialis online</a>
cialis online purchase
<a href="http://retcialis.com/">cialis online</a> ’

13 Bbnhscully Bbnhscully | E-mail | Web | 25. září 2017 v 12:34 | Reagovat

mexico viagra
<a href="http://viagrakjkmn.com/">viagra</a>
viagra buy on line
<a href=http://viagrakjkmn.com/>cheap viagra</a> ’

14 LewfhSheaw LewfhSheaw | E-mail | Web | 25. září 2017 v 13:06 | Reagovat

branded viagra
<a href="https://viagrawasdc.com/">buy viagra</a>
viagra 100mg pills
<a href="https://viagrawasdc.com/">viagra online</a> ’

15 Bbnhscully Bbnhscully | E-mail | Web | 25. září 2017 v 14:52 | Reagovat

ordering viagra
<a href="http://viagrakjkmn.com/">cheap viagra</a>
viagra pills online
<a href=http://viagrakjkmn.com/>buy viagra</a> ’

16 AzsvAperty AzsvAperty | E-mail | Web | 25. září 2017 v 23:32 | Reagovat

branded viagra
<a href="http://viagraonszb.com/">cheap viagra</a>
online name brand viagra
<a href=http://viagraonszb.com/>generic viagra</a> ’

17 LewfhSheaw LewfhSheaw | E-mail | Web | 26. září 2017 v 6:37 | Reagovat

buying viagra in uk
<a href="https://viagrawasdc.com/">cheap viagra</a>
viagra pro
<a href="https://viagrawasdc.com/">viagra</a> ’

18 DrvpbEvenda DrvpbEvenda | E-mail | Web | 26. září 2017 v 17:01 | Reagovat

viagra prescription online - http://viagraonszb.com/
mexico viagra <a href="http://viagraonszb.com/">buy viagra</a> ’

19 DrvpbEvenda DrvpbEvenda | E-mail | Web | 27. září 2017 v 10:38 | Reagovat

discount viagra - http://viagraonszb.com/
female viagra pill <a href="http://viagraonszb.com/">cheap viagra</a> ’

20 FvthsCheera FvthsCheera | E-mail | Web | 28. září 2017 v 16:58 | Reagovat

low interest personal loans
<a href="https://cashrvyn.com/">payday loans</a>
online payday loan lenders
<a href="https://cashrvyn.com/">payday loan</a> ’

21 Ikmedeaces Ikmedeaces | E-mail | Web | 28. září 2017 v 16:58 | Reagovat

lendup
<a href="https://paydayrvjlo.com/">payday loans</a>
online cash loans
<a href=https://paydayrvjlo.com/>payday loan online</a> ’

22 FvthsCheera FvthsCheera | E-mail | Web | 29. září 2017 v 10:40 | Reagovat

quick low interest payday loan
<a href="https://cashrvyn.com/">payday advances</a>
no credit check student loans
<a href="https://cashrvyn.com/">payday loan</a> ’

23 Fvtedeaces Fvtedeaces | E-mail | Web | 1. října 2017 v 7:18 | Reagovat

direct lender of payday loans
<a href="https://loansonlinevaec.org">online payday loan</a>
credit repair
<a href=https://loansonlinevaec.org>bad credit payday loans</a> ’

24 Lvvodinfuri Lvvodinfuri | E-mail | Web | 1. října 2017 v 22:30 | Reagovat

viagra for sale online - http://viagrapfhze.com/
mail order viagra <a href=http://viagrapfhze.com/>viagra pills</a> ’

25 MuntrSheaw MuntrSheaw | E-mail | Web | 4. října 2017 v 7:08 | Reagovat

viagra online generic
<a href="http://sexviagen.com/">generic viagra</a>
viagra sildenafil
<a href="http://sexviagen.com/">generic viagra</a> ’

26 Fwjjdeaces Fwjjdeaces | E-mail | Web | 4. října 2017 v 14:54 | Reagovat

instant payday loans
<a href="https://paydayllae.com/">pay day loans</a>
payday loans 1 hour
<a href=https://paydayllae.com/>online payday loans direct lenders</a> ’

27 DebxEvenda DebxEvenda | E-mail | Web | 4. října 2017 v 23:50 | Reagovat

viagra dosing - http://sexviagen.com/
discount viagra <a href="http://sexviagen.com/">viagra pills</a> ’

28 Jtnbvbexcign Jtnbvbexcign | E-mail | Web | 19. října 2017 v 14:25 | Reagovat

payday loans same day deposit
<a href="https://paydaycnrs.net/">payday loans</a>
bad credit loans online
<a href=https://paydaycnrs.net/>instant payday loans</a> ’

29 Lsdcclaing Lsdcclaing | E-mail | Web | 1. listopadu 2017 v 18:27 | Reagovat

bad credit loans - https://paydayrvjlo.com
online loans no credit check instant approval <a href=https://paydayrvjlo.com>payday loans</a> ’

30 Sfgfbastogy Sfgfbastogy | E-mail | Web | 2. listopadu 2017 v 11:54 | Reagovat

applying for payday loans - https://paydaaexc.com
canadian payday loan association <a href=https://paydaaexc.com>best payday loans</a> ’

31 wrhjukastogy wrhjukastogy | E-mail | Web | 3. listopadu 2017 v 13:50 | Reagovat

moneytree payday loans - https://cashadvanceamericaavx.org
badcredit payday loans <a href=https://cashadvanceamericaavx.org>online payday loans</a> ’

32 Lssbdcscully Lssbdcscully | E-mail | Web | 5. prosince 2017 v 16:00 | Reagovat

viagra 100 mg
http://canadiannowv.com/
online prescription viagra
<a href="http://canadiannowv.com/buy-viagra-online/">online viagra</a>
female viagra uk

33 Svecnsplossy Svecnsplossy | E-mail | Web | 21. prosince 2017 v 18:27 | Reagovat

consolidation loan https://now24paydayloans.com/
instant payday loans <a href=https://now24paydayloans.com/>payday loans online same day</a>

34 DvenrenCheera DvenrenCheera | E-mail | Web | 23. prosince 2017 v 0:04 | Reagovat

federal student loans
<a href="https://1paydayloansonline.com/">online payday loans</a>
application cash fast loan
<a href="https://1paydayloansonline.com/">payday loans near me</a>

35 GsdbcRuiday GsdbcRuiday | E-mail | Web | 25. prosince 2017 v 23:54 | Reagovat

instant payday loans
<a href="https://xxepayday.com/">cash advance now</a>
financial
<a href=https://xxepayday.com/>cash advance credit card</a>

36 Jtbwwexcign Jtbwwexcign | E-mail | Web | 27. prosince 2017 v 16:02 | Reagovat

plaingreenloans com
<a href="https://loansonlinevaec.org/">payday loans online</a>
best debt consolidation loan
<a href=https://loansonlinevaec.org/>payday loans online</a>

37 DsbgbCheera DsbgbCheera | E-mail | Web | 29. prosince 2017 v 12:55 | Reagovat

payday loans for
<a href="https://bestbtpaydayloans.org/">payday advances</a>
cash loans not payday loans
<a href="https://bestbtpaydayloans.org/">3 month payday loans</a>

38 DsbcCheera DsbcCheera | E-mail | Web | 31. prosince 2017 v 19:20 | Reagovat

best online payday loan
<a href="https://installmentccy.org/">easy loans</a>
loans online payday
<a href="https://installmentccy.org/">pay day loan</a>

39 DnbcCheera DnbcCheera | E-mail | Web | 1. ledna 2018 v 23:55 | Reagovat

best payday loan company
<a href="https://paydaynnoo.org/">payday advances</a>
payday advance loan
<a href="https://paydaynnoo.org/">easy loans</a>

40 Jnxvexcign Jnxvexcign | E-mail | Web | 4. ledna 2018 v 3:09 | Reagovat

a payday loan check
<a href="https://personalnaeloan.com/">payday loans bad credit</a>
approval no fax payday loans
<a href=https://personalnaeloan.com/>online payday loan</a>

41 FaaEnvill FaaEnvill | E-mail | Web | 14. ledna 2018 v 13:50 | Reagovat

generic cialis fast shipping
<a href="http://cialisovnsm.com/">cheap cialis online</a>
generic cialis overnight delivery
<a href=http://cialisovnsm.com/>cialis online pharmacy</a> ’

42 GbvEnvill GbvEnvill | E-mail | Web | 18. ledna 2018 v 18:58 | Reagovat

cialis pill
<a href="http://veucialis.com/">cialis reviews</a>
generic cialis fast shipping
<a href=http://veucialis.com/>cheap generic cialis</a> ’

43 Vecexcign Vecexcign | E-mail | Web | 22. ledna 2018 v 14:06 | Reagovat

bad credit payday loans no fax
<a href="https://paydayloans-online.us.org/">loans payday</a>
same day loans no credit
<a href=https://paydayloans-online.us.org/>best payday loans</a>

44 Ldvadmive Ldvadmive | E-mail | Web | 10. února 2018 v 2:40 | Reagovat

OK’
<a href="http://vigrageneic.com/">viagra generic</a>
viagra order
http://vigrageneic.com/ - cheap viagra

45 Gbbhoinc Gbbhoinc | E-mail | Web | 12. února 2018 v 3:26 | Reagovat

OK’
<a href="https://writingpaperwritethesis.org/">write my paper fast</a>
custom essay writing uk
https://writingpaperwritethesis.org/ - written papers

46 Bdcaliep Bdcaliep | E-mail | Web | 16. února 2018 v 2:09 | Reagovat

https://writingbusinessplan.us.com/
custom writing assignment
<a href="https://writingbusinessplan.us.com/">business plan outline</a>
OK’

47 Ltvhoinc Ltvhoinc | E-mail | Web | 20. února 2018 v 16:54 | Reagovat

OK’ https://bestpaydayloan.us.org/
no credit check loan <a href=https://bestpaydayloan.us.org/>payday loans online</a>

48 MndGuiste MndGuiste | E-mail | Web | 21. února 2018 v 0:41 | Reagovat

OK’ https://loanonline.us.org/
no credit check mortgage <a href="https://loanonline.us.org/">irs tax debt relief</a>

49 Dvsunoke Dvsunoke | E-mail | Web | 28. února 2018 v 0:24 | Reagovat

viagra pictures
<a href=http://cheaperectilepills.com/>erectile dysfunction treatment</a>
canada online pharmacy viagra
<a href="http://cheaperectilepills.com/">otc erectile pills</a> OK’

50 Gbbspeemn Gbbspeemn | E-mail | Web | 28. února 2018 v 18:33 | Reagovat

<a href="http://otcerectilepills.com/">over counter erectile pills</a>
viagra results
<a href=http://otcerectilepills.com/>generic viagra</a>  OK’

51 Fnaquire Fnaquire | E-mail | Web | 6. března 2018 v 14:49 | Reagovat

Hi!
<a href="http://viagraazmhj.com/">viagra generic online</a>
generic viagra
<a href=http://viagraazmhj.com/>online viagra</a>  OK’

52 Gbrquire Gbrquire | E-mail | Web | 9. března 2018 v 12:31 | Reagovat

Hi!
<a href="http://genericonlineviaqra.com/">buy viagra online</a>
viagra
<a href=http://genericonlineviaqra.com/>viagra online</a>  OK’

53 Kmsquire Kmsquire | E-mail | Web | 12. března 2018 v 13:36 | Reagovat

Hi!
<a href="http://viagrapbna.com/">cheap viagra</a>
soft tab viagra
<a href=http://viagrapbna.com/>viagra</a>  OK’

54 Trevorunpab Trevorunpab | E-mail | Web | 16. března 2018 v 4:35 | Reagovat

I know this if off topic but I'm looking into starting my own weblog and was curious what all is needed to get setup? I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I'm not very internet smart so I'm not 100% sure. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Kudos
<a href=http://genericviagracubarx.com/#>viagra tesco</a>
viagra marketshare 2009
<a href="http://genericviagracubarx.com/#">free viagra</a>

55 Canadaunpab Canadaunpab | E-mail | Web | 16. března 2018 v 16:13 | Reagovat

Great blog you have here but I was curious about if you knew of any forums that cover the same topics discussed in this article? I'd really love to be a part of online community where I can get advice from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Thanks a lot!

rx online
<a href=http://canadianpharmacycubarx.com/#>legitimate canadian mail order pharmacies</a>
canada pharmacies prescription drugs
<a href="http://canadianpharmacycubarx.com/#">the canadian pharmacy</a>

56 Llmquire Llmquire | E-mail | Web | 19. března 2018 v 21:25 | Reagovat

recreational viagra
<a href="http://buyviaqra.com/">buy viagra online</a>
female viagra pills
<a href=http://buyviaqra.com/>online viagra</a>  OK’

57 Jjjquire Jjjquire | E-mail | Web | 24. března 2018 v 2:48 | Reagovat

cash loans for bad credit <a href="https://fastcash.us.com/"> fast loans,fast cash loans</a>
bad credit no payday loans <a href=https://fastcash.us.com/> fast loans</a>
OK’

58 seistulge seistulge | E-mail | Web | 18. dubna 2018 v 1:41 | Reagovat

Hello, i believe that i noticed you visited my blog thus i came to go back the prefer?.I am trying to in finding issues to improve my website!I suppose its adequate to use some of your ideas!!

59 iosphync iosphync | E-mail | Web | 18. dubna 2018 v 19:34 | Reagovat

where can you buy viagra <a href="http://officialsaintsnflproshop.com/#">viagra generic</a> effects side viagra cheap viagra

60 nsafGuiste nsafGuiste | E-mail | Web | 27. dubna 2018 v 20:13 | Reagovat

https://ttsitworldwide.com/
bad check to a mississippi payday loan <a href="https://ttsitworldwide.com/">payday loan florida</a>

61 byshoinc byshoinc | E-mail | Web | 29. dubna 2018 v 20:43 | Reagovat

car title loans <a href="https://cashadvanceonline.us.org/#">pay pay loans</a> bank accounts <a href=https://cashadvanceonline.us.org/#>loans online</a>

62 bsfBenue bsfBenue | E-mail | Web | 2. května 2018 v 18:47 | Reagovat

buy female viagra <a href="http://viagrapfhze.com/#">buy viagra soft</a> viagra brand <a href=http://viagrapfhze.com/#>generic viagra online</a>

63 seistulge seistulge | E-mail | Web | 4. května 2018 v 0:08 | Reagovat

It's appropriate time to make some plans for the future and it's time to be happy. I've read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or suggestions. Perhaps you can write next articles referring to this article. I desire to read more things about it!

64 bdcExcicy bdcExcicy | E-mail | Web | 17. května 2018 v 23:41 | Reagovat

cash advance wellston ohio <a href="https://mobilleaderapply.com/">cash loans</a> how to get a cash advance on a walmart credit card <a href=https://mobilleaderapply.com/>uk payday loan lenders not brokers</a>

65 bcxiteld bcxiteld | E-mail | Web | 5. června 2018 v 3:19 | Reagovat

cheap generic viagra <a href="http://viagraazmhj.com/#">buy generic viagra online</a> generic viagra <a href="http://viagraazmhj.com/#">viagra online usa</a>

66 bzyBenue bzyBenue | E-mail | Web | 5. června 2018 v 20:10 | Reagovat

generic viagra online <a href="http://loviagraosn.com/#">cheap viagra</a> generic viagra india <a href=http://loviagraosn.com/#>viagra dose</a>

67 vaditeld vaditeld | E-mail | Web | 6. června 2018 v 6:11 | Reagovat

liquid tadalafil <a href="http://hitcialisosn.com/#">cialis for sale</a> cialis no prescription <a href="http://hitcialisosn.com/#">cialis without prescription</a>

68 sdbiteld sdbiteld | E-mail | Web | 6. června 2018 v 22:30 | Reagovat

buy tadalafil <a href="http://hopcialisraj.com/#">cialis soft tabs</a> buy cheap cialis <a href="http://hopcialisraj.com/#">cialis tadalafil</a>

69 hfuBenue hfuBenue | E-mail | Web | 7. června 2018 v 14:38 | Reagovat

cheap viagra 100mg <a href="http://sexviagen.com/#">try viagra for free</a> viagra women <a href=http://sexviagen.com/#>viagra order</a>

70 bfiBenue bfiBenue | E-mail | Web | 8. června 2018 v 0:01 | Reagovat

viagra women <a href="http://viagraocns.com/#">does generic viagra work</a> viagra sales <a href=http://viagraocns.com/#>viagra uk sales</a>

71 byniteld byniteld | E-mail | Web | 8. června 2018 v 0:18 | Reagovat

cheap viagra online <a href="http://viagraveikd.com/#">generic viagra</a> cheap viagra uk <a href="http://viagraveikd.com/#">what would happen if a girl took viagra</a>

72 ploiteld ploiteld | E-mail | Web | 8. června 2018 v 17:03 | Reagovat

viagra for sale <a href="http://menedkkr.com/#">viagra samples</a> cheap viagra canada <a href="http://menedkkr.com/#">viagra sample</a>

73 pazDeany pazDeany | E-mail | Web | 9. června 2018 v 2:35 | Reagovat

non prescription viagra <a href="http://viagrapfhze.com/#">buy viagra online</a> discount generic viagra <a href=http://viagrapfhze.com/#>order viagra online</a>

74 nfkDeany nfkDeany | E-mail | Web | 9. června 2018 v 3:39 | Reagovat

buy cheap viagra <a href="http://viagracefo.com/#">viagra price</a> generic viagra <a href=http://viagracefo.com/#>cheap generic viagra</a>

75 nnsBenue nnsBenue | E-mail | Web | 9. června 2018 v 5:09 | Reagovat

brand viagra <a href="https://aluixnetwork.com/">non prescription viagra</a> buy generic viagra online <a href=https://aluixnetwork.com/>viagra samples</a>

76 ndgiteld ndgiteld | E-mail | Web | 10. června 2018 v 2:23 | Reagovat

buy viagra without prescription <a href="http://bitcapblog.com ">viagra</a> viagra sale online <a href="http://bitcapblog.com">cheapest viagra</a>

77 xntiteld xntiteld | E-mail | Web | 10. června 2018 v 18:33 | Reagovat

viagra overnight <a href="https://movietrailershd.org ">buy cheap viagra</a> viagra 50mg <a href="https://movietrailershd.org">viagra samples</a>

78 bsdBenue bsdBenue | E-mail | Web | 12. června 2018 v 15:19 | Reagovat

need payday loan today <a href="https://onlinepaydayloan.us.org">3 month payday loans</a> same day payday loans <a href=https://onlinepaydayloan.us.org>cash advance</a>

79 jjjiteld jjjiteld | E-mail | Web | 14. června 2018 v 14:09 | Reagovat

quick loan online <a href="https://payday-loans.us.org">fast online payday loans</a> check into cash <a href="https://payday-loans.us.org">loans</a>

80 bthiteld bthiteld | E-mail | Web | 14. června 2018 v 18:37 | Reagovat

bankruptcy payday loans <a href="https://onlineloan.us.org">loan online</a> fast loans <a href="https://onlineloan.us.org">loan online</a>

81 nnrBenue nnrBenue | E-mail | Web | Neděle v 20:44 | Reagovat

generic cialis online <a href="http://fundeconp.org/">cialis buy</a> cialis <a href=http://fundeconp.org/>п»їcialis</a>

82 mmzBenue mmzBenue | E-mail | Web | Dnes v 2:36 | Reagovat

buy discount viagra <a href="http://canadiannowv.com/">purchase viagra</a> viagra without a prescription <a href=http://canadiannowv.com>viagra brand</a>

83 nnqBenue nnqBenue | E-mail | Web | Dnes v 16:22 | Reagovat

generic viagra sildenafil <a href="https://newviagrakfv.com/">viagra online without prescription</a> generic viagra <a href=https://newviagrakfv.com/>buy viagra professional</a>

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama