Recenze →Courtney Cole: Verum

31. března 2016 v 9:59 | Snapeova |  Knižní recenze
Autor: Courtney Cole
Název: Verum
Počet stran: 221
Vydáno: 2. 2. 2015
Nakladatelství: Lakehouse Press Inc.
Série: Nocte
Díl: 2
Mé celkové hodnocení: 70%
Oficiální anotace (mnou přeložená): PRAVDA TĚ OSVOBODÍ.
Jmenuji se Calla Price a topím se.
Můj nový svět je temný, temný oceán a stáhla mě do něj tajemství.
Mohu někomu věřit? Už nevím.
Lži jsou spirály. Kroutí se a točí, obtáčí se kolem mě se svými trny a hadími jazyky. A ve chvíli, kdy si myslím, že jsem na všechno přišla, mi vše uniká.
Jsem zapletená do tmy.
Ale pravda mě osvobodí.
Je to přímo přede mnou, tak blízko, že bych se toho mohla dotknout. Ale přesto že se to blyští a září, má to lesklé tesáky a vím, že mě to roztrhá.
Jsi vyděšený?
Já ano.
***


Hned z počátku je poněkud matoucí, že se neocitnete přesně tam, kde končila první kniha. Na jejím konci se zdálo, že Calla právě pochopila Adairovo tajemství a na začátku dalšího dílu nás tudíž bude čekat něco šokujícího o něm. Příběh vlastně navazuje na velké odhalení ohledně Cally a Finna.

Calla pořád trpí bludy, z nichž je opravdu vyděšená, zmatená a nerozeznává, co z toho je realita a co ne. To se později změní: u něčeho pozná, že jsou to výplody její mysli a že je v podstatě produkuje cíleně. Ví, že Dare před ní tají něco velkého a on sám ji trochu děsí. Zdá se, že mu úplně nevěří, a proto si od něj chce držet odstup. Jemu se ale podaří ji přesvědčit, aby s ním odjela do Whitley v Anglii, kde je sídlo rodiny Savageů. Calla zjistí, že tam žije její přísná a neosobní babička, která má na ni určité požadavky a Sabine, která byla chůvou její matky i Darea. Sabine je docela tajemná postava, která vykládá tarotové karty a vyzná se v bylinkách.

Calla odjela do Whitley především proto, aby se plně uzdravila a zároveň našla odpovědi, protože otázek má opravdu hodně, stejně jako každý čtenář.

Je velmi příjemné, že se děje něco výraznějšího. Změní se prostředí a přicházejí nové postavy i další otázky, kterých už i předtím bylo dost. Sídlo je velmi rozlehlé, ale poněkud ponuré. Calla se často cítí osamělá, i proto, že od sebe odhání Darea. Trpí zde občasnými záchvaty děsu, pocitem, že ji někdo sleduje a dokonce vidí muže v kapuci, kterého nikdo jiný nevidí.

Zvláštní je, že to působí jako by o sídle a zbytku své rodiny dosud nic nevěděla. Podivných věcí, které moc nezapadají, je tu více, podobně jako v prvním díle, a co se týče zbytečně působících scén, taktéž jsem tu na několik narazila.

Vztah mezi Callou a Darem tentokrát působí uvěřitelněji. Nevím, zda to bylo i tím, že jsem četla v angličtině, ale žádné chvíle mezi nimi mi tentokrát nepřišly hloupé. Občas jsem akorát dost nechápala, co se vlastně děje. Nicméně scén, kterým člověk těžko rozumí, je v knize více.

Když si uvyknete na změnu prostředí, kniha tak nějak ustrne a v této části jsem opět byla zklamaná. Je to opravdu hodně psychologické dílo. S každou další stránkou se zdá, že Calla čím dál víc blázní, ale já jsem si byla celkem jistá, že je tomu spíš naopak. Přichází všemu na kloub a možná je trochu jiná: velmi vnímavá, což znamená, že vidí víc, než jiní lidé.

Pak ovšem přijde konec a přinese velký šok, který pravděpodobně nebudete očekávat a zjistíte, že celá kniha (a v podstatě i naprostá většina té první) je vlastně lež. Že vše je zcela jinak, než jste si mysleli. Tímhle mě autorka opět dostala.

Celý příběh v sobě má slušný potenciál, ale zpracování by podle mého názoru šlo vylepšit, a to takovým způsobem, aby autorka utajila vše, co potřebuje. Konec knihy každopádně změní váš pohled na vše, co se dosud událo.

Po přečtení druhého dílu toho hodně víte, ale stejně máte milion otázek, protože spousta věcí stále není vysvětlená a i nyní to končí v momentě, kdy by člověk nutně potřeboval číst dál.

Zcela jasný názor na trilogii si zřejmě dokážu utvořit až po přečtení celého příběhu. Druhou knihu zatím hodnotím jako lepší než první, ale také tam bylo dost věcí, co mi vadily. Musím říct, že něco podobného jsem ještě nečetla a autorka rozhodně dokáže zaujmout, pokud vás tedy neodradí dřív, než dočtete první díl.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Casion Casion | Web | 31. března 2016 v 15:52 | Reagovat

Vyzerá to na pomerne úspešné pokračovanie, čo ma teší :-)

2 *-Maggie-* *-Maggie-* | Web | 31. března 2016 v 20:19 | Reagovat

Tak jsi pokračovala s dalším dílem jo? :-) To mě ale vždycky trochu štve, jak píšeš, že konec všehno změní - to je dycky takový .. no nevim jak to nazvat :D ..
Uvidíme, co řekneš na trojku :D

3 Baruš Baruš | Web | 31. března 2016 v 21:56 | Reagovat

krásná recenze,napíšes je vždy úplně super:)já jsem o této knize vůbec nikdy neslyšela a upřímně nevím jestli by me zaujala protoze já nemám ráda když dlouho nevím nic :D

4 Kačíí Kačíí | Web | 1. dubna 2016 v 10:52 | Reagovat

Já nečetla ani první díl, ale určitě si ho přečtu .
ta anotace vypadá hodně dobře:O
pěkná recenze:)

5 Lessien Lessien | Web | 2. dubna 2016 v 9:38 | Reagovat

Ta anotace je fakt hodně dobrá :) jen si napřed musím sehnat první díl :D

6 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 3. dubna 2016 v 20:20 | Reagovat

První díl si chci koupit, hodně mě zaujal, ale druhý díl mě zaujal ještě více :-)

7 Ďábelská Victoria Renkse Ďábelská Victoria Renkse | Web | 4. dubna 2016 v 13:37 | Reagovat

To vypadá dobře

8 Ettelwen Ettelwen | Web | 10. dubna 2016 v 9:28 | Reagovat

Asi to není zrovna kniha po které bych sáhla, ale recenze se ti velice povedla ;-)

9 Aires Aires | Web | 24. dubna 2016 v 18:33 | Reagovat

Moc pěkná recenze :) Nocte se mi líbilo a tak nedočkavě vyhlížím druhý díl :) Jestli i druhý díl přinese nečekaná odhalení, mám se na co těšit :)

10 Nat Nat | E-mail | 5. září 2016 v 17:44 | Reagovat

Ahojte,nevite kde sezenu druhy dil ? :)

11 Vrbyfesque Vrbyfesque | E-mail | Web | 21. září 2017 v 2:07 | Reagovat

car loans for bad credit - http://loansvtna.org/
online loan <a href=http://loansvtna.org/>payday loans</a> ’

12 Blopdeaces Blopdeaces | E-mail | Web | 22. září 2017 v 1:44 | Reagovat

direct payday lenders no teletrack
<a href="http://loansvtna.org/">cash advance</a>
payday loan in
<a href=http://loansvtna.org/>fast payday loans</a> ’

13 Bvbnencora Bvbnencora | E-mail | Web | 22. září 2017 v 7:47 | Reagovat

small business loans
<a href="http://paydayhhkl.org/">payday cash loan</a>
poor credit home loans
<a href=http://paydayhhkl.org/>payday loan lenders</a> ’

14 ScrbNibrib ScrbNibrib | E-mail | Web | 23. září 2017 v 1:11 | Reagovat

buy discount cialis
<a href="http://cialisofkl.com/">generic cialis</a>
order cheap cialis
<a href=http://cialisofkl.com/>cialis online</a> ’

15 Fvvstaucky Fvvstaucky | E-mail | Web | 23. září 2017 v 2:30 | Reagovat

cialis usa
<a href="http://cialisoanzb.com/">cialis</a>
cialis one a day
<a href="http://cialisoanzb.com/">cialis buy</a> ’

16 FfvEnvill FfvEnvill | E-mail | Web | 23. září 2017 v 8:28 | Reagovat

generic soft cialis
<a href="http://cialisovnnc.com/">buy cialis</a>
cialis one a day review
<a href=http://cialisovnnc.com/>cheap cialis</a> ’

17 FfvgEnvill FfvgEnvill | E-mail | Web | 25. září 2017 v 0:46 | Reagovat

cialis samples
<a href="http://veucialis.com/">cialis online</a>
cialis sold in canada
<a href=http://veucialis.com/>buy cialis</a> ’

18 AzsvAperty AzsvAperty | E-mail | Web | 25. září 2017 v 18:34 | Reagovat

alcohol and viagra
<a href="http://viagraonszb.com/">generic viagra</a>
buy viagra online without prescription
<a href=http://viagraonszb.com/>viagra online</a> ’

19 Bhnjeffose Bhnjeffose | E-mail | Web | 26. září 2017 v 1:10 | Reagovat

viagra coupons
<a href="http://viagracekan.com/">viagra online</a>
cost of viagra
<a href=http://viagracekan.com/>cheap viagra</a> ’

20 Bbnhscully Bbnhscully | E-mail | Web | 26. září 2017 v 1:15 | Reagovat

canadian viagra
<a href="http://viagrakjkmn.com/">generic viagra</a>
viagra use
<a href=http://viagrakjkmn.com/>cheap viagra</a> ’

21 DrvpbEvenda DrvpbEvenda | E-mail | Web | 26. září 2017 v 23:35 | Reagovat

viagra online order - http://viagraonszb.com/
brand viagra buy <a href="http://viagraonszb.com/">cheap viagra</a> ’

22 FvthsCheera FvthsCheera | E-mail | Web | 28. září 2017 v 23:22 | Reagovat

biggest cash payday loan
<a href="https://cashrvyn.com/">cash advance america</a>
bad credit same day payday loan
<a href="https://cashrvyn.com/">cash advance loans</a> ’

23 Ikmedeaces Ikmedeaces | E-mail | Web | 28. září 2017 v 23:33 | Reagovat

same day payday loans
<a href="https://paydayrvjlo.com/">payday loans online</a>
bad credit payday loan lenders
<a href=https://paydayrvjlo.com/>payday loans online</a> ’

24 FebbCheera FebbCheera | E-mail | Web | 30. září 2017 v 19:29 | Reagovat

emergency loan
<a href="https://paydaykmae.com">payday advance</a>
bad credit no payday loan
<a href="https://paydaykmae.com">payday loans</a> ’

25 Fvtedeaces Fvtedeaces | E-mail | Web | 30. září 2017 v 19:35 | Reagovat

direct online lender
<a href="https://loansonlinevaec.org">payday loan online</a>
personal loans no credit
<a href=https://loansonlinevaec.org>payday loans online</a> ’

26 DrbecEvenda DrbecEvenda | E-mail | Web | 2. října 2017 v 5:04 | Reagovat

viagra buying - http://viagraoplws.com/
uk viagra sales <a href="http://viagraoplws.com/">viagra pills</a> ’

27 Lvvodinfuri Lvvodinfuri | E-mail | Web | 2. října 2017 v 5:06 | Reagovat

soft tabs viagra - http://viagrapfhze.com/
viagra 50mg <a href=http://viagrapfhze.com/>cheap viagra</a> ’

28 MuntrSheaw MuntrSheaw | E-mail | Web | 3. října 2017 v 22:34 | Reagovat

female viagra
<a href="http://sexviagen.com/">online viagra</a>
generic viagra 100mg
<a href="http://sexviagen.com/">viagra online</a> ’

29 Fwjjdeaces Fwjjdeaces | E-mail | Web | 3. října 2017 v 22:34 | Reagovat

american advance payday loans
<a href="https://paydayllae.com/">fast payday loans</a>
paydayloans chicago
<a href=https://paydayllae.com/>payday loans online</a> ’

30 Ldbgclaing Ldbgclaing | E-mail | Web | 1. listopadu 2017 v 4:14 | Reagovat

1000 payday loan - https://cashcevth.com
open bank account <a href=https://cashcevth.com>instant payday loans</a> ’

31 Kdbccfhoinc Kdbccfhoinc | E-mail | Web | 8. prosince 2017 v 10:52 | Reagovat

online cash loans http://paydayloansonlinenow.us.com/
online payday loans <a href=http://paydayloansonlinenow.us.com/>payday loans online direct lenders</a>

32 Kdsnfhoinc Kdsnfhoinc | E-mail | Web | 22. prosince 2017 v 17:20 | Reagovat

student loan forgiveness programs https://24hrspaydayloans.com/
personal installment loans poor credit <a href=https://24hrspaydayloans.com/>online payday loans direct lenders</a>

33 DbsdbCheera DbsdbCheera | E-mail | Web | 25. prosince 2017 v 13:36 | Reagovat

applying for a payday loan
<a href="https://paydayloansxxe.com/">direct lender payday loans</a>
visa credit cards bad credit
<a href="https://paydayloansxxe.com/">payday loans no credit check</a>

34 Jthasgwexcign Jthasgwexcign | E-mail | Web | 26. prosince 2017 v 17:20 | Reagovat

best debt consolidation loan
<a href="https://cashadvancevtg.com/">best online payday loans</a>
apply for payday loan
<a href=https://cashadvancevtg.com/>best payday loans</a>

35 DbsabggCheera DbsabggCheera | E-mail | Web | 27. prosince 2017 v 20:47 | Reagovat

500 payday loan no fax
<a href="https://www.getispaydayloansonline.com/">cash loans online</a>
bad credit history payday loans
<a href="https://www.getispaydayloansonline.com/">online payday loans direct lenders</a>

36 Jtaxexcign Jtaxexcign | E-mail | Web | 28. prosince 2017 v 16:24 | Reagovat

anyday payday loans
<a href="https://badcreditnyrc.org/">payday loans online</a>
payday loans bad credit
<a href=https://badcreditnyrc.org/>payday loan</a>

37 DmdCheera DmdCheera | E-mail | Web | 4. ledna 2018 v 1:13 | Reagovat

payday loan with
<a href="https://installmentokmloan.com/">personal loan</a>
what is a payday loan
<a href="https://installmentokmloan.com/">online loans</a>

38 Jbscexcign Jbscexcign | E-mail | Web | 5. ledna 2018 v 3:13 | Reagovat

direct online payday loans
<a href="https://paydayacerloans.com/">3 month payday loans</a>
consolidate debt loans
<a href=https://paydayacerloans.com/>payday day loans</a>

39 GbvEnvill GbvEnvill | E-mail | Web | 18. ledna 2018 v 18:56 | Reagovat

cialis order online
<a href="http://veucialis.com/">cialis price</a>
cialis pills cost
<a href=http://veucialis.com/>buy generic cialis online</a> ’

40 DxvCheera DxvCheera | E-mail | Web | 3. února 2018 v 17:25 | Reagovat

OK’
<a href="https://cashadvanceonline.us.org/">cash advance loans</a>
guaranteed bad credit loans <a href="https://cashadvanceonline.us.org/">cash advance credit card</a>

41 Brvsexcign Brvsexcign | E-mail | Web | 4. února 2018 v 14:05 | Reagovat

OK’
<a href="https://onlineloan.us.org/">payday loans</a>
online check advance <a href=https://onlineloan.us.org/>payday loan lenders</a>

42 Fbjjinna Fbjjinna | E-mail | Web | 14. února 2018 v 21:20 | Reagovat

Hello! All! <a href="https://writeresearchpaper.us.com/">writing paper</a> <a href=https://writeresearchpaper.us.com/>dissertation paper</a> ok’

43 Bdcaliep Bdcaliep | E-mail | Web | 16. února 2018 v 0:13 | Reagovat

https://writingbusinessplan.us.com/
online writing sites
<a href="https://writingbusinessplan.us.com/">create business plan</a>
OK’

44 Gbcjoymn Gbcjoymn | E-mail | Web | Pondělí v 2:44 | Reagovat

<a href="https://loanonline.us.org/">online payday loans</a>
10 dollar payday loan <a href="https://loanonline.us.org/">card consolidate credit debt</a>
OK’

45 Brctaucky Brctaucky | E-mail | Web | Včera v 2:09 | Reagovat

Hi! All!
<a href="http://cialisonlineoansx.com/"></a>
cialis overnight
<a href="http://cialisonlineoansx.com/">cialis sale</a> OK’

46 Gbmvoisa Gbmvoisa | E-mail | Web | Dnes v 1:46 | Reagovat

cialis 20mg effects - http://buycialisomskc.com/
cialis sales <a href=http://buycialisomskc.com/>cheap cialis</a> ’

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama