Recenze →Courtney Cole: Nocte

22. března 2016 v 20:39 | Snapeova |  Knižní recenze
Autor: Courtney Cole
Název: Nocte
Originál: Nocte
Počet stran: 344
Vydáno: 23. 11. 2015
Nakladatelství: CooBoo
Překlad: Adéla Špínová
Série: Nocte
Díl: 1
Mé celkové hodnocení: 65%
Oficiální anotace: Dojemný příběh dvou sourozenců a jednoho zachránce plný lásky a naděje. Příběh, který skrývá jedno velké tajemství.

Jmenuju se Calla Priceová. Je mi osmnáct a je mě jen půl. Moje druhá polovina - moje dvojče, můj bratr Finn - je blázen. Miluju ho. Víc než život, víc než cokoli. A i když se děsím toho, že mě stáhne s sebou dolů, jsem jediná, kdo ho může zachránit. Dělám, co můžu, abych si udržela zdravý rozum, ale topím se v tom čím dál víc. Takže se chytám každého stébla.

Dare DuBray. Je můj zachránce a můj antikrist. V jeho náruči se cítím v bezpečí. Ale taky se v ní bojím, že nevím, kam patřím. Bojím se, že jsem ztracená. Uzdraví mě, zlomí mě, bude mě milovat i nenávidět. Má moc mě zničit. Možná je to v pořádku. Protože to vypadá, že Finna zachránit nedokážu, a nemůžu milovat Darea, aniž bych všem ublížila.

Proč? Kvůli tomu tajemství. Tajemství, které se tak moc snažím rozlousknout, že jsem vůbec nečekala, že to přijde. Taky vás to překvapí.

***


Calla a Finn žijí v pohřebním ústavu, kde jejich otec připravuje mrtvé na pohřby. Na tom místě žije tahle malá rodina osamoceně. Dvojčata jsou v první řadě dost izolována od ostatních lidí, už jen kvůli místu, které je jejich domovem. V druhé řadě proto, že Finn trpí duševní nemocí a kdo by se chtěl bavit se šílencem? Žijí především jeden pro druhého a jsou si opravdu velmi blízcí.

Na začátku knihy přijdou o svou matku, která zemře při bouračce. Calla se z její smrti neustále obviňuje, protože s mámou telefonovala v době, kdy se jí nehoda stala. Zanedlouho se na scéně objeví tajemný krasavec Adair DuBray, který myšlenky Cally odvede jinam. Proč si ale v některých chvílích snaží držet odstup, zatímco v jiných už se o to tolik nesnaží? Proč je tak rozporuplný, jaké má tajemství? Calla prožívá svůj románek, ale zároveň se trápí výčitkami svědomí. Mimo to se začíná zhoršovat stav jejího bratra. Dokáže mu pomoct? A jaké tajemství se před ní snaží utajit on?

Na knihu mě velmi nalákala nádherná obálka spolu s anotací. I předmluva autorky a prvních pár stránek mě poměrně nadchly, dál už to bylo horší. Konkrétně od chvíle, kdy se na scéně objevil Adair. Bohužel je to ten typ překrásného tajemného kluka, co najdete v každé druhé romantické knížce, prostě pan dokonalý. Calla se do něj zakouká okamžitě a na každé druhé stránce je vám předhazováno, jak je Adair krásný, má sexy přízvuk, atd…

Většina děje se točila v podstatě kolem sbližování těchto dvou postav a to nebylo to, co jsem očekávala. Navíc to nefungovalo, aspoň ne pro mě. Mnoho scén mi přišlo jednoduše zbytečných a nedokázala jsem se do nich vžít, tak abych mohla krásnou zamilovanost prožívat spolu s Callou.

Calle je sice osmnáct, ale duševně mi připadala na čtrnáct. Byla poměrně zodpovědná a starostlivá, ale jinak se mi zdála dost hloupá a naivní. Často jsem při čtení musela protáčet oči. U knihy mě udržela především trochu napínavá atmosféra a mnoho tajemství, kterým jsem sama nemohla přijít na kloub. Nakonec to nebylo tak předvídatelné, jak jsem se domnívala. Konečné rozzuzlení asi většina z vás neuhádne.

Příběh je psán v první osobě, čase budoucím. To není tak obvyklé, ale musím říct, že jsem s tím neměla problém. Převážná část knihy je psána z pohledu Cally, ale občas je to proloženo pohledem Finna, převážně tedy jeho zápisy do deníku, kam se vypisuje ze svého šílenství. Tyhle krátké úseky byly téměř nejzajímavější a podporovaly chuť, konečně odhalit, co se děje a co kdo skrývá.

V půlce bych knihu hodnotila jako absolutní průměr, ale když jsem se dostala na konec, opravdu jsem byla překvapená a šokovaná. Dost se mi ulevilo, že kniha nakonec nebyla takové zklamání, jak se zdálo, že opravdu skrývá něco dost zajímavého. Je hodně romantická i psychologická. Po přečtení konce spousta scén přestane vypadat až tak absurdně nebo zbytečně, ale stejně to nenapraví dojem z absolutní většiny příběhu, který byl průměrný a chvílemi otravný. Kniha končí velmi otevřeně, takovým tím způsobem, kdy vás pěkně naštve, že nemůžete otevřít další díl a číst dál. Nejsem si sice jistá, o čem další dva díly budou, ale pohání mě zvědavost a nechám se kvůli tomu dobrovolně i trochu mučit absurdními scénami a dialogy. Třeba na mě další díly udělají celkový dojem lepší. Mám v plánu vrhnout se na ně v angličtině, protože se mi nechce čekat. Myslím si, že mě rozhodně nečeká žádná těžká angličtina. Recenze můžete očekávat brzo.

Závěrem musím říct, že vám knihu nemůžu ani doporučit, ani vás od ní odrazovat. Třeba vám sedne celá, anebo na vás zapůsobí hůř než na mě. Zvažte sami, jestli vás příběh zajímá, jestli jste zvědaví a risknete to.

***
(V době, kdy mám přečtenou celou trilogii, k tomu mohu říct ještě to, že celý příběh ještě hodně překvapí a nejspíš nebude úplně v takovém duchu, jak můžete očekávat po prvním dílu.)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

Zobrazit vše (742)
Zobrazit starší komentáře

701 aaqBenue aaqBenue | E-mail | Web | 18. června 2018 v 4:18 | Reagovat

cialis sale <a href="http://besiktasboschservis.com/">cialis online</a> discount cialis <a href=http://besiktasboschservis.com/>generic cialis</a>

702 cialis_cheap cialis_cheap | E-mail | Web | 18. června 2018 v 18:13 | Reagovat

Well I really enjoyed reading it. This information procured by you is very practical for correct planning.

703 dfgiteld dfgiteld | E-mail | Web | 19. června 2018 v 1:11 | Reagovat

how long does viagra last <a href="http://viagranerrds.com/ ">viagra</a> buying viagra online <a href="http://viagranerrds.com">viagra generic</a>

704 nmniteld nmniteld | E-mail | Web | 19. června 2018 v 3:09 | Reagovat

cialis for sale <a href="http://cialisserfher.com/ ">online cialis</a> liquid tadalafil <a href="http://cialisserfher.com/">cialis generic</a>

705 fnsBenue fnsBenue | E-mail | Web | 19. června 2018 v 23:44 | Reagovat

viagra reviews <a href="https://holidayrentallorgues.com/">purchase viagra</a> low cost viagra <a href=https://holidayrentallorgues.com/>viagra samples</a>

706 ccaiteld ccaiteld | E-mail | Web | 20. června 2018 v 0:57 | Reagovat

cheap viagra from india <a href="https://movietrailershd.org/">viagra generic name</a> buy viagra online no prescription <a href="https://movietrailershd.org/">viagra generic name</a>

707 nnuiteld nnuiteld | E-mail | Web | 20. června 2018 v 18:31 | Reagovat

cheap viagra <a href="http://www.bitcapblog.com/">viagra online</a> lowest viagra price <a href="http://www.bitcapblog.com/">buy generic viagra online</a>

708 ccaiteld ccaiteld | E-mail | Web | 22. června 2018 v 5:01 | Reagovat

buy cheap generic viagra <a href="https://movietrailershd.org/">online viagra</a> viagra dosage <a href="https://movietrailershd.org/">viagra online canadian pharmacy</a>

709 ccaiteld ccaiteld | E-mail | Web | 22. června 2018 v 19:27 | Reagovat

viagra australia <a href="https://movietrailershd.org/">viagra online prescription free</a> viagra pills <a href="https://movietrailershd.org/">viagra online canadian pharmacy</a>

710 nffEvole nffEvole | E-mail | Web | 24. června 2018 v 3:20 | Reagovat

canada viagra <a href="http://loviagraosn.com/">viagra online</a> viagra pills <a href="http://loviagraosn.com/">viagra prescription</a>

711 nffEvole nffEvole | E-mail | Web | 24. června 2018 v 11:51 | Reagovat

buy online viagra <a href="http://loviagraosn.com/">purchase viagra</a> viagra soft pills <a href="http://loviagraosn.com/">online viagra</a>

712 nssScece nssScece | E-mail | Web | 25. června 2018 v 23:11 | Reagovat

online cialis <a href="http://hitcialisosn.com/">cialis pill</a> tadalafil 20 mg <a href="http://hitcialisosn.com/">tadalafil best price</a>

713 rhhScece rhhScece | E-mail | Web | 28. června 2018 v 1:26 | Reagovat

cheapest cialis <a href="http://cialisotjs.com/">cialis without a prescription</a> cialis without a prescription <a href="http://cialisotjs.com/">generic cialis online</a>

714 hdfEvole hdfEvole | E-mail | Web | 28. června 2018 v 9:28 | Reagovat

buy tadalafil 20mg price <a href="http://cialisovnnc.com/">cialis no prescription</a> tadalafil online <a href="http://cialisovnnc.com/">buy tadalafil</a>

715 JosephWhoni JosephWhoni | E-mail | Web | 1. července 2018 v 16:16 | Reagovat

what is super active viagra
<a href=http://www.viagrarow.com>viagra no prescription</a>
watermelon benefits as viagra
<a href="http://viagrarow.com">viagra without a doctor prescription</a>
viagra met of zonder recept

716 generic generic | E-mail | Web | 3. července 2018 v 2:32 | Reagovat

Very informative blog post.Really thank you! Keep writing.

717 bsdBenue bsdBenue | E-mail | Web | 4. července 2018 v 23:07 | Reagovat

viagra <a href="http://purseinstock.com/">how much will generic viagra cost</a> viagra without prescription <a href=http://purseinstock.com/>best place to buy generic viagra online</a>

718 dhcBenue dhcBenue | E-mail | Web | 9. července 2018 v 21:53 | Reagovat

viagra tablets <a href="http://viagapharmaked.com/">generic viagra names</a> viagra pharmacy <a href=http://viagapharmaked.com/>generic viagra cost</a>

719 bsdBenue bsdBenue | E-mail | Web | 10. července 2018 v 2:36 | Reagovat

womens viagra <a href="http://purseinstock.com/">generic for viagra</a> buy viagra online <a href=http://purseinstock.com/>buy generic viagra online</a>

720 bsdBenue bsdBenue | E-mail | Web | 10. července 2018 v 2:58 | Reagovat

best price viagra <a href="http://purseinstock.com/">generic viagra canada</a> viagra substitute <a href=http://purseinstock.com/>generic for viagra</a>

721 nukAlulk nukAlulk | E-mail | Web | 15. července 2018 v 4:45 | Reagovat

does viagra work <a href="http://loviagraosn.com/#viagra";> buy viagra</a> buying viagra online <a href="http://loviagraosn.com/#buy">viagra buy</a>

722 bnmgaunc bnmgaunc | E-mail | Web | 15. července 2018 v 13:25 | Reagovat

buy viagra online <a href="http://setviagraeja.com/#viagra online"> buy viagra</a> viagra 50mg <a href="http://setviagraeja.com/#viagra">online viagra generic</a>

723 mukcurdy mukcurdy | E-mail | Web | 17. července 2018 v 13:22 | Reagovat

free viagra samples <a href="http://dejviagram.com/">generic viagra cheap</a> generic viagra 100mg <a href=http://dejviagram.com/>how long does viagra last</a>

724 cheap_viagra cheap_viagra | E-mail | Web | 18. července 2018 v 13:11 | Reagovat

An attentiongrabbing dialogue is worth comment. I believe that you must write extra on this subject, it won't be a taboo topic but typically persons are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

725 indian_cialis indian_cialis | E-mail | Web | 24. července 2018 v 2:04 | Reagovat

hello!,I like your writing so much! share we keep up a correspondence extra about your article on AOL? I require an expert on this space to resolve my problem. May be that is you! Looking ahead to look you.

726 munAlulk munAlulk | E-mail | Web | 26. července 2018 v 13:44 | Reagovat

cheap generic viagra <a href="http://viagraveikd.com/#">sildenafil price</a> viagra prices <a href="http://viagraveikd.com/#">buy viagra online</a>

727 online_viagra online_viagra | E-mail | Web | 28. července 2018 v 0:24 | Reagovat

Your goal is to breed all the different dragons available to you and enter combat against other player's dragons.

728 nbvclota nbvclota | E-mail | Web | 28. července 2018 v 4:12 | Reagovat

discount viagra <a href="http://fviagrajjj.com/#">viagra online without prescription</a> viagra online <a href=http://fviagrajjj.com/#>buy viagra</a>

729 cialis cialis | E-mail | Web | 31. července 2018 v 7:03 | Reagovat

Enjoyed  studying this, very good stuff,  regards . A man may learn wisdom even from a foe. by Aristophanes.

730 nsxcurdy nsxcurdy | E-mail | Web | 1. srpna 2018 v 18:44 | Reagovat

cialis tadalafil <a href="https://www.fundeconp.org/#">cialis without a prescription</a> tadalafil best price <a href=https://www.fundeconp.org/#>cialis brand</a>

731 nyhgaunc nyhgaunc | E-mail | Web | 2. srpna 2018 v 5:00 | Reagovat

cialis cost <a href="http://besiktasboschservis.com/#">buy cheap cialis</a> cialis pill <a href="http://besiktasboschservis.com/#">online cialis</a>

732 nfcclota nfcclota | E-mail | Web | 2. srpna 2018 v 8:38 | Reagovat

cialis generic <a href="https://forumdemulheres.com/#">do you need a prescription for cialis</a> cialis sale <a href=https://forumdemulheres.com/#>cialis reviews</a>

733 bfcgaunc bfcgaunc | E-mail | Web | 3. srpna 2018 v 0:23 | Reagovat

what does viagra do <a href="http://www.movietrailershd.org/">viagra online</a> how to get viagra <a href="http://www.movietrailershd.org/">generic viagra</a>

734 bfdcurdy bfdcurdy | E-mail | Web | 3. srpna 2018 v 5:28 | Reagovat

cheap generic viagra <a href="http://mo-basta.org/">buy viagra</a> viagra how it works <a href=http://mo-basta.org/>viagra sample</a>

735 bfdcurdy bfdcurdy | E-mail | Web | 3. srpna 2018 v 22:22 | Reagovat

viagra natural <a href="http://mo-basta.org/">sildenafil 20 mg</a> viagra soft pills <a href=http://mo-basta.org/>generic viagra online</a>

736 buy_viagra buy_viagra | E-mail | Web | 5. srpna 2018 v 4:40 | Reagovat

Its actually a nice and helpful piece of information. Im glad that you shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

737 AaronSteah AaronSteah | E-mail | Web | 6. srpna 2018 v 11:18 | Reagovat

wh0cd2908544 <a href=http://buyatenolol.us.org/>Order Atenolol</a>

738 viagra viagra | E-mail | Web | 10. srpna 2018 v 8:56 | Reagovat

mometasone spray over counter

739 audics audics | E-mail | Web | Čtvrtek v 23:01 | Reagovat

what happens when women take viagra
<a href=http://www.andonepe.com/#>buy cheap viagra online</a>
viagra commercial actors
<a href="http://www.andonepe.com/#">buy cheap viagra</a>

740 smerway smerway | E-mail | Web | Včera v 20:34 | Reagovat

Visitors to Hannah Studio can find many questionnaires massage specialist Bailey of any age and nationality performing nude massage in the city Uptown.

Masseuses Anna are able not only to give pleasure in this way, but also to demonstrate their other abilities to men of the stronger sex. Specialists Kaitlyn perform four hands a massage that will produce a On you a vivid impression.
Prices for adult massage depends on qualification Girls and the skills that she possesses. Before making a choice, carefully study the prices for services and customer feedback about the work of one or another masseur specialist. We are sure that the search for a real professional masseur will be crowned with success and you will be satisfied with the quality of our services. Masseurs Hailey are skilled workers in their field and they will help you relax after a hard day.

We have a showroom in Downtown. : <a href=https://aromatic.massage-nyc.com>aromatic massage</a>

741 Astota Astota | E-mail | Web | Dnes v 3:17 | Reagovat

viagra 50mg price costco
<a href=http://buyviagrtdaonline.com/#>viagra online</a>
cipla viagra
<a href="http://buyviagrtdaonline.com/#">cheap viagra</a>

742 Unwile Unwile | E-mail | Web | Dnes v 3:53 | Reagovat

australia buy ch eap cialis online
<a href=http://www.cialisgenchx.com/#>buy cialis online</a>
what does generic cialis look like
<a href="http://www.cialisgenchx.com/#">generic cialis</a>

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama