Recenze →Courtney Cole: Nocte

22. března 2016 v 20:39 | Snapeova |  Knižní recenze
Autor: Courtney Cole
Název: Nocte
Originál: Nocte
Počet stran: 344
Vydáno: 23. 11. 2015
Nakladatelství: CooBoo
Překlad: Adéla Špínová
Série: Nocte
Díl: 1
Mé celkové hodnocení: 65%
Oficiální anotace: Dojemný příběh dvou sourozenců a jednoho zachránce plný lásky a naděje. Příběh, který skrývá jedno velké tajemství.

Jmenuju se Calla Priceová. Je mi osmnáct a je mě jen půl. Moje druhá polovina - moje dvojče, můj bratr Finn - je blázen. Miluju ho. Víc než život, víc než cokoli. A i když se děsím toho, že mě stáhne s sebou dolů, jsem jediná, kdo ho může zachránit. Dělám, co můžu, abych si udržela zdravý rozum, ale topím se v tom čím dál víc. Takže se chytám každého stébla.

Dare DuBray. Je můj zachránce a můj antikrist. V jeho náruči se cítím v bezpečí. Ale taky se v ní bojím, že nevím, kam patřím. Bojím se, že jsem ztracená. Uzdraví mě, zlomí mě, bude mě milovat i nenávidět. Má moc mě zničit. Možná je to v pořádku. Protože to vypadá, že Finna zachránit nedokážu, a nemůžu milovat Darea, aniž bych všem ublížila.

Proč? Kvůli tomu tajemství. Tajemství, které se tak moc snažím rozlousknout, že jsem vůbec nečekala, že to přijde. Taky vás to překvapí.

***


Calla a Finn žijí v pohřebním ústavu, kde jejich otec připravuje mrtvé na pohřby. Na tom místě žije tahle malá rodina osamoceně. Dvojčata jsou v první řadě dost izolována od ostatních lidí, už jen kvůli místu, které je jejich domovem. V druhé řadě proto, že Finn trpí duševní nemocí a kdo by se chtěl bavit se šílencem? Žijí především jeden pro druhého a jsou si opravdu velmi blízcí.

Na začátku knihy přijdou o svou matku, která zemře při bouračce. Calla se z její smrti neustále obviňuje, protože s mámou telefonovala v době, kdy se jí nehoda stala. Zanedlouho se na scéně objeví tajemný krasavec Adair DuBray, který myšlenky Cally odvede jinam. Proč si ale v některých chvílích snaží držet odstup, zatímco v jiných už se o to tolik nesnaží? Proč je tak rozporuplný, jaké má tajemství? Calla prožívá svůj románek, ale zároveň se trápí výčitkami svědomí. Mimo to se začíná zhoršovat stav jejího bratra. Dokáže mu pomoct? A jaké tajemství se před ní snaží utajit on?

Na knihu mě velmi nalákala nádherná obálka spolu s anotací. I předmluva autorky a prvních pár stránek mě poměrně nadchly, dál už to bylo horší. Konkrétně od chvíle, kdy se na scéně objevil Adair. Bohužel je to ten typ překrásného tajemného kluka, co najdete v každé druhé romantické knížce, prostě pan dokonalý. Calla se do něj zakouká okamžitě a na každé druhé stránce je vám předhazováno, jak je Adair krásný, má sexy přízvuk, atd…

Většina děje se točila v podstatě kolem sbližování těchto dvou postav a to nebylo to, co jsem očekávala. Navíc to nefungovalo, aspoň ne pro mě. Mnoho scén mi přišlo jednoduše zbytečných a nedokázala jsem se do nich vžít, tak abych mohla krásnou zamilovanost prožívat spolu s Callou.

Calle je sice osmnáct, ale duševně mi připadala na čtrnáct. Byla poměrně zodpovědná a starostlivá, ale jinak se mi zdála dost hloupá a naivní. Často jsem při čtení musela protáčet oči. U knihy mě udržela především trochu napínavá atmosféra a mnoho tajemství, kterým jsem sama nemohla přijít na kloub. Nakonec to nebylo tak předvídatelné, jak jsem se domnívala. Konečné rozzuzlení asi většina z vás neuhádne.

Příběh je psán v první osobě, čase budoucím. To není tak obvyklé, ale musím říct, že jsem s tím neměla problém. Převážná část knihy je psána z pohledu Cally, ale občas je to proloženo pohledem Finna, převážně tedy jeho zápisy do deníku, kam se vypisuje ze svého šílenství. Tyhle krátké úseky byly téměř nejzajímavější a podporovaly chuť, konečně odhalit, co se děje a co kdo skrývá.

V půlce bych knihu hodnotila jako absolutní průměr, ale když jsem se dostala na konec, opravdu jsem byla překvapená a šokovaná. Dost se mi ulevilo, že kniha nakonec nebyla takové zklamání, jak se zdálo, že opravdu skrývá něco dost zajímavého. Je hodně romantická i psychologická. Po přečtení konce spousta scén přestane vypadat až tak absurdně nebo zbytečně, ale stejně to nenapraví dojem z absolutní většiny příběhu, který byl průměrný a chvílemi otravný. Kniha končí velmi otevřeně, takovým tím způsobem, kdy vás pěkně naštve, že nemůžete otevřít další díl a číst dál. Nejsem si sice jistá, o čem další dva díly budou, ale pohání mě zvědavost a nechám se kvůli tomu dobrovolně i trochu mučit absurdními scénami a dialogy. Třeba na mě další díly udělají celkový dojem lepší. Mám v plánu vrhnout se na ně v angličtině, protože se mi nechce čekat. Myslím si, že mě rozhodně nečeká žádná těžká angličtina. Recenze můžete očekávat brzo.

Závěrem musím říct, že vám knihu nemůžu ani doporučit, ani vás od ní odrazovat. Třeba vám sedne celá, anebo na vás zapůsobí hůř než na mě. Zvažte sami, jestli vás příběh zajímá, jestli jste zvědaví a risknete to.

***
(V době, kdy mám přečtenou celou trilogii, k tomu mohu říct ještě to, že celý příběh ještě hodně překvapí a nejspíš nebude úplně v takovém duchu, jak můžete očekávat po prvním dílu.)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

Zobrazit vše (474)
Zobrazit starší komentáře

401 Jbscexcign Jbscexcign | E-mail | Web | 5. ledna 2018 v 1:17 | Reagovat

car title loans
<a href="https://paydayacerloans.com/">payday loan lenders</a>
1000 payday loans
<a href=https://paydayacerloans.com/>same day payday loan</a>

402 DcxCheera DcxCheera | E-mail | Web | 5. ledna 2018 v 14:30 | Reagovat

anyday payday loans
<a href="https://loansbadzwe.org/">online payday loan</a>
small personal loans
<a href="https://loansbadzwe.org/">payday loan online</a>

403 Jbbexcign Jbbexcign | E-mail | Web | 5. ledna 2018 v 20:03 | Reagovat

apr payday loans
<a href="https://personalnae.org/">payday loans</a>
fast online payday loans
<a href=https://personalnae.org/>loans payday</a>

404 Jbbexcign Jbbexcign | E-mail | Web | 5. ledna 2018 v 22:21 | Reagovat

direct lender of payday loans
<a href="https://personalnae.org/">instant payday loans</a>
consolidate credit card
<a href=https://personalnae.org/>payday loans online same day</a>

405 DcxCheera DcxCheera | E-mail | Web | 6. ledna 2018 v 1:06 | Reagovat

payday loans for
<a href="https://loansbadzwe.org/">online payday loans</a>
payday loan in texas
<a href="https://loansbadzwe.org/">cash advance loans</a>

406 Jbbexcign Jbbexcign | E-mail | Web | 6. ledna 2018 v 5:09 | Reagovat

cash advances
<a href="https://personalnae.org/">pay day loans</a>
payday loan companies
<a href=https://personalnae.org/>payday loan online</a>

407 cialis_cheap cialis_cheap | E-mail | Web | 6. ledna 2018 v 5:11 | Reagovat

Some  truly   select  blog posts on this  web site ,  saved to fav.

408 viagra viagra | E-mail | Web | 9. ledna 2018 v 4:11 | Reagovat

You have brought up a very  excellent   details ,  regards  for the post.

409 ZmsRuiday ZmsRuiday | E-mail | Web | 9. ledna 2018 v 13:35 | Reagovat

online payday loans instant approval
<a href="https://paydayloans-online.us.com/">online payday loans direct lenders</a>
bad credit personal loan
<a href=https://paydayloans-online.us.com/>cash advance loan</a>

410 ZmsRuiday ZmsRuiday | E-mail | Web | 9. ledna 2018 v 18:51 | Reagovat

best payday loan
<a href="https://paydayloans-online.us.com/">cash advance credit card</a>
payday loans no credit check no faxing
<a href=https://paydayloans-online.us.com/>cash advance online</a>

411 Fbdexcign Fbdexcign | E-mail | Web | 10. ledna 2018 v 2:54 | Reagovat

direct online lender
<a href="https://paydayloans-online.us.org/">cash advance</a>
fast cash personal loans
<a href=https://paydayloans-online.us.org/>online payday loan</a>

412 Mcsteava Mcsteava | E-mail | Web | 10. ledna 2018 v 22:58 | Reagovat

cheap viagra for sale
<a href="http://viagraonszb.com/">cheapest viagra</a>
buy viagra usa
<a href="http://viagraonszb.com/">viagra prescription</a> ’

413 Enuclaisp Enuclaisp | E-mail | Web | 12. ledna 2018 v 5:49 | Reagovat

viagra suppliers
<a href=http://viagapharmaked.com/>what would happen if a girl took viagra</a>
brand viagra online
<a href="http://viagapharmaked.com/">viagra sale</a>

414 buy_cialis buy_cialis | E-mail | Web | 13. ledna 2018 v 1:27 | Reagovat

There is clearly a bundle to realize about this.  I suppose you made some good points in features also.

415 TimothyNip TimothyNip | E-mail | Web | 13. ledna 2018 v 9:34 | Reagovat

Earn on the Internet from $ 5000 per day, do not strain, the details are here: http://pagebin.com/lVazJjs9

how much can you make online surveys, how to make a wire transfer with credit card, paypal send money order, earn money online surveys uk, how to make money from home online, ways to make money playing games online, make money online forum vietnam, how to make money legally uk
, transfer money from credit card to current account barclays, casino online 100 eura na poklon, ways to make money online no scams, how to do a credit card balance transfer, how do i make money via internet, how to make money teaching esl, credit card balance transfer offers 24 months, make money doing surveys app, online bingo casino gambling deposit, credit card transfer miles, how to make money with google adsense 2017
, online casino games in south africa, make money online completing surveys, best online casino review canada, how can i make fast money in one day, best credit card balance transfer offers 2015 australia, how much money can i make teaching english, how to make money in india for students, hawaiian airlines credit card transfer miles

416 Mdvxteava Mdvxteava | E-mail | Web | 13. ledna 2018 v 12:10 | Reagovat

cheapest viagra
<a href="http://viagracnar.com/">free viagra samples</a>
viagra online canada
<a href="http://viagracnar.com/">viagra online without prescription</a> ’

417 Mbsteava Mbsteava | E-mail | Web | 14. ledna 2018 v 1:05 | Reagovat

viagra overnight
<a href="http://newmed1onlinev.com/">viagra side effects</a>
buy real viagra online
<a href="http://newmed1onlinev.com/">online viagra</a> ’

418 LelandGrisp LelandGrisp | E-mail | Web | 14. ledna 2018 v 20:36 | Reagovat

Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I've been trying for a while but I never seem to get there! Thanks

419 Fndtaucky Fndtaucky | E-mail | Web | 16. ledna 2018 v 1:45 | Reagovat

cialis tadalafil 5mg once a day
<a href="http://cialpharmedi.com/"></a>
generic cialis no prescription
<a href="http://cialpharmedi.com/">discount cialis</a> ’

420 Fndtaucky Fndtaucky | E-mail | Web | 16. ledna 2018 v 7:46 | Reagovat

cialis pricing
<a href="http://cialpharmedi.com/"></a>
brand cialis name online order
<a href="http://cialpharmedi.com/">cialis tadalafil</a> ’

421 LelandGrisp LelandGrisp | E-mail | Web | 17. ledna 2018 v 13:13 | Reagovat

First of all I want to say excellent blog! I had a quick question that I'd like to ask if you don't mind. I was interested to find out how you center yourself and clear your mind prior to writing. I have had difficulty clearing my thoughts in getting my ideas out there. I truly do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually lost just trying to figure out how to begin. Any suggestions or tips? Many thanks!
<a href=http://sildenafil20citrate.com/>sildenafil 20mg</a>

422 LelandGrisp LelandGrisp | E-mail | Web | 18. ledna 2018 v 17:09 | Reagovat

This is my first time pay a visit at here and i am truly impressed to read all at single place.
<a href=http://sildenafil20citrate.com/>sildenafil</a>

423 LelandGrisp LelandGrisp | E-mail | Web | 18. ledna 2018 v 20:15 | Reagovat

I like the helpful information you supply for your articles. I will bookmark your blog and check once more here regularly. I'm quite sure I will be informed plenty of new stuff right here! Good luck for the following!
<a href=http://sildenafil20citrate.com/>sildenafil 20 mg</a>

424 LelandGrisp LelandGrisp | E-mail | Web | 19. ledna 2018 v 5:02 | Reagovat

Awesome article.

425 viagra viagra | E-mail | Web | 19. ledna 2018 v 20:29 | Reagovat

I all the time used to read paragraph in news papers but now as I am a user of web thus from now I am using net for posts, thanks to web.

426 Jeremycot Jeremycot | E-mail | Web | 21. ledna 2018 v 17:24 | Reagovat
427 Vecexcign Vecexcign | E-mail | Web | 22. ledna 2018 v 13:45 | Reagovat

debt reduction services
<a href="https://paydayloans-online.us.org/">payday loans</a>
actual payday loan lender
<a href=https://paydayloans-online.us.org/>same day payday loan</a>

428 viagra_online viagra_online | E-mail | Web | 22. ledna 2018 v 17:45 | Reagovat

There is visibly a bunch to realize about this. I consider you made various good points in features also.

429 Lssdvdscully Lssdvdscully | E-mail | Web | 24. ledna 2018 v 14:19 | Reagovat

viagra online stores
http://viasergeneric.com/
viagra soft gel tabs
<a href=http://viasergeneric.com/>generic viagra online</a> OK’

430 Lssdvdscully Lssdvdscully | E-mail | Web | 24. ledna 2018 v 16:06 | Reagovat

viagra buy on line
http://viasergeneric.com/
online cheap viagra
<a href=http://viasergeneric.com/>online viagra</a> OK’

431 LelandGrisp LelandGrisp | E-mail | Web | 24. ledna 2018 v 18:46 | Reagovat

WOW just what I was looking for. Came here by searching for %meta_keyword%
<a href=http://withoutadoctorprescriptiondz.com>http://withoutadoctorprescriptiondz.com</a>

432 Vecuclaisp Vecuclaisp | E-mail | Web | 25. ledna 2018 v 23:14 | Reagovat

viagra online without prescription
<a href=http://viasergeneric.com/>generic viagra</a>
viagra sales
<a href="http://viasergeneric.com/">viagra samples</a>  OK’

433 MbedtEvenda MbedtEvenda | E-mail | Web | 26. ledna 2018 v 1:45 | Reagovat

viagra erection
<a href="http://genericonlineviaqra.com/">online viagra</a>
buy viagra professional
<a href="http://genericonlineviaqra.com/">cheap generic viagra</a> ok’

434 CharlesQuoft CharlesQuoft | E-mail | Web | 28. ledna 2018 v 23:53 | Reagovat

honest website <a href=https://cardsdumps.com/>valid cc</a>

435 Ecfvclaisp Ecfvclaisp | E-mail | Web | 29. ledna 2018 v 20:49 | Reagovat

buy pfizer viagra http://viasergeneric.com/  OK’

436 RokEvenda RokEvenda | E-mail | Web | 30. ledna 2018 v 10:38 | Reagovat

viagra pfizer online http://genericonlineviaqra.com/ ok’

437 cialis_online cialis_online | E-mail | Web | 31. ledna 2018 v 11:24 | Reagovat

How To Buy Cheap Generic Ceclor 500mg

438 cialis_canada cialis_canada | E-mail | Web | 31. ledna 2018 v 23:26 | Reagovat

Spot lets start off perform on this writeup, I seriously consider this astounding internet site needs much more consideration. Ill apt to become once again to find out to read considerably a lot more, thank you that information.

439 viagra_cheap viagra_cheap | E-mail | Web | 1. února 2018 v 7:38 | Reagovat

Today, I went to the beach front with my kids.

440 viagra_cheap viagra_cheap | E-mail | Web | 1. února 2018 v 7:38 | Reagovat

I'm truly enjoying the design and layout of your blog. It's a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Outstanding work!

441 cialis_online cialis_online | E-mail | Web | 1. února 2018 v 7:38 | Reagovat

Do you have a spam problem on this site I also am

442 MhtGuiste MhtGuiste | E-mail | Web | 2. února 2018 v 13:43 | Reagovat

OK’ https://cashadvanceonline.us.org/
best payday loans lenders <a href="https://cashadvanceonline.us.org/">payday day loans</a>

443 Brvsexcign Brvsexcign | E-mail | Web | 4. února 2018 v 0:47 | Reagovat

OK’
<a href="https://onlineloan.us.org/">payday loans online</a>
bad credit payday loans <a href=https://onlineloan.us.org/>online payday loan</a>

444 Brvsexcign Brvsexcign | E-mail | Web | 4. února 2018 v 0:58 | Reagovat

OK’
<a href="https://onlineloan.us.org/">payday loan lenders</a>
loans online payday <a href=https://onlineloan.us.org/>payday loan</a>

445 DxvCheera DxvCheera | E-mail | Web | 4. února 2018 v 15:57 | Reagovat

OK’
<a href="https://cashadvanceonline.us.org/">cash advance usa</a>
online payday loan <a href="https://cashadvanceonline.us.org/">bad credit payday loans</a>

446 cheap_cialis cheap_cialis | E-mail | Web | 5. února 2018 v 11:28 | Reagovat

I am impressed with this website, rattling I am a big fan.

447 Vrcadmive Vrcadmive | E-mail | Web | 5. února 2018 v 23:06 | Reagovat

OK’
<a href="http://viasergeneric.com/">purchase viagra online</a>
viagra for women
<a href=http://viasergeneric.com/>buy viagra online</a>

448 Vrcadmive Vrcadmive | E-mail | Web | 5. února 2018 v 23:49 | Reagovat

OK’
<a href="http://viasergeneric.com/">buy viagra cheap</a>
purchase female viagra
<a href=http://viasergeneric.com/>purchase viagra online</a>

449 Omcorafe Omcorafe | E-mail | Web | 8. února 2018 v 2:15 | Reagovat

OK’
<a href="https://365paydayloan.org/"> no faxing payday loan</a>
personal loans bank https://365paydayloan.org/ -  payday loan

450 TvbEvani TvbEvani | E-mail | Web | 8. února 2018 v 8:24 | Reagovat

OK’
<a href="https://24paydayloan.org/">payday loans online</a>
debt https://24paydayloan.org/ - cash loans

451 Ldfgaunc Ldfgaunc | E-mail | Web | 9. února 2018 v 2:53 | Reagovat

Hello! All!  <a href="http://genericviaser.com/">viagra</a> discount viagra <a href=http://genericviaser.com/>buy viagra</a> ok’

452 Ldfgaunc Ldfgaunc | E-mail | Web | 9. února 2018 v 12:33 | Reagovat

Hello! All!  <a href="http://genericviaser.com/">generic viagra</a> viagra generic canada <a href=http://genericviaser.com/>generic viagra</a> ok’

453 RandallNoimb RandallNoimb | E-mail | Web | 10. února 2018 v 0:04 | Reagovat

will viagra work for everyone
<a href=http://viagrabs.com>buy viagra online</a>
how long before viagra work
<a href="http://viagrabs.com">buy viagra online</a>
what is viagra meant for

454 RandallNoimb RandallNoimb | E-mail | Web | 10. února 2018 v 3:05 | Reagovat

aetna does not cover viagra
<a href=http://viagrabs.com>buy viagra online</a>
what happens after using viagra
<a href="http://viagrabs.com">buy viagra online</a>
viagra aus holland

455 Ldvadmive Ldvadmive | E-mail | Web | 10. února 2018 v 12:11 | Reagovat

OK’
<a href="http://vigrageneic.com/">viagra buy</a>
cheap generic viagra
http://vigrageneic.com/ - buy viagra

456 RandallNoimb RandallNoimb | E-mail | Web | 10. února 2018 v 13:37 | Reagovat

long term viagra use
<a href=http://viagrabs.com>buy viagra</a>
taking viagra and nitric oxide
<a href="http://www.viagrabs.com">buy viagra online</a>
calcium blockers and viagra

457 RandallNoimb RandallNoimb | E-mail | Web | 10. února 2018 v 17:44 | Reagovat

i get right back up like viagra lil wayne
<a href=http://viagrabs.com>viagra online</a>
herbal sub for viagra
<a href="http://viagrabs.com">buy viagra</a>
can a young guy take viagra

458 RandallNoimb RandallNoimb | E-mail | Web | 10. února 2018 v 20:11 | Reagovat

viagra and intercourse
<a href=http://www.viagrabs.com>viagra online</a>
how to make viagra homemade
<a href="http://viagrabs.com">buy viagra online</a>
is expired viagra safe to take

459 DonaldFaw DonaldFaw | E-mail | Web | 10. února 2018 v 23:41 | Reagovat

is viagra banned in sports
<a href=http://viagrabs.com>viagra online</a>
viagra inserted anally
<a href="http://www.viagrabs.com">viagra online</a>
prilosec and viagra

460 Michaelendaf Michaelendaf | E-mail | Web | 13. února 2018 v 1:30 | Reagovat

cialis informatii
<a href=http://jcialisf.com>where to buy cialis</a>
cialis cuanto tarda en hacer efecto
<a href="http://www.jcialisf.com">generic cialis</a>
cialis in apotheke

461 Michaelendaf Michaelendaf | E-mail | Web | 13. února 2018 v 6:20 | Reagovat

beginn wirkung cialis
<a href=http://www.jcialisf.com>generic cialis</a>
maximize effects of cialis
<a href="http://jcialisf.com">cheap cialis</a>
dangers of buying cialis online

462 Pbdaliep Pbdaliep | E-mail | Web | 14. února 2018 v 4:07 | Reagovat

OK’
<a href="https://writingbusinessplan.us.com/">business plan writers</a>
write academic papers
https://writingbusinessplan.us.com/ - create business plan

463 Fbjjinna Fbjjinna | E-mail | Web | 14. února 2018 v 19:11 | Reagovat

Hello! All! <a href="https://writeresearchpaper.us.com/">essay papers</a> <a href=https://writeresearchpaper.us.com/>term papers</a> ok’

464 zepQueuesyOn zepQueuesyOn | E-mail | Web | 14. února 2018 v 20:01 | Reagovat

what happens when you take viagra and dont have erectile dysfunction
<a href=http://www.viagrapid.com/>viagra online</a>
is buying viagra online illegal
<a href="http://viagrapid.com/">viagra online</a>
salt of viagra

465 RobertBuili RobertBuili | E-mail | Web | 15. února 2018 v 4:59 | Reagovat

Настоящее Норвежское чудо из подлинного экстракта YTE®  http://www.1541.ru это сегодня AminoPure и AminoBoosters от компании Get Your Boom, которые в 3-7 раз дешевле и в 2 раза сильнее Ламинина Laminine LPGN по концентрации экстракта YTE. И работа в нем - а это Партнерка без обязательных покупок продукта, не так как в млм ламинин. Хочешь - купи. Не хочешь - Заработок 100 % без обязательств.намного эффективнее по заработку, скорости и простоте.  Почему стал слабым ЛАМИНИН - LAMININE LPGN, миф о факторе роста фибробластов - FGF, конкуренция ламинину Laminine LPGN, МЛМ или партнерка? Экстракт Оплодотворенного куриного яйца, Восстановление Здоровья, когда Медицина БЕССИЛЬНА, работа на дому, работа из дома пожилым, работа в интернете без вложений, work in usa, work at american, work at home usa jobs, work at home online usa, work at home job usa, Работа пенсионерам и тем, кому за 40, работа мамам без специальных знаний, здоровье, красота, бады, пищевые добавки, Sell/buy AminoBoosters sell/buy Amino Boosters купить, продаю AminoBoosters продам AminoPure продажа

466 Bdcaliep Bdcaliep | E-mail | Web | 15. února 2018 v 22:43 | Reagovat

https://writingbusinessplan.us.com/
looking for someone to write a paper
<a href="https://writingbusinessplan.us.com/">create business plan</a>
OK’

467 Gbcjoymn Gbcjoymn | E-mail | Web | Pondělí v 1:12 | Reagovat

<a href="https://loanonline.us.org/">payday loans no credit check</a>
1 hour payday loan lenders <a href="https://loanonline.us.org/">online payday loan</a>
OK’

468 bessiesf4 bessiesf4 | E-mail | Web | Pondělí v 19:17 | Reagovat

Chit my recent project
http://big.boobies.twiclub.in/?post-mckayla
up scandal college porn hot hentai sex porn gohan trunks porn bride porn gallery waterbabies porn movie sean michaels

469 MndGuiste MndGuiste | E-mail | Web | Středa v 17:10 | Reagovat

OK’ https://loanonline.us.org/
the best payday loans <a href="https://loanonline.us.org/">loan online</a>

470 Brctaucky Brctaucky | E-mail | Web | Čtvrtek v 16:33 | Reagovat

Hi! All!
<a href="http://cialisonlineoansx.com/"></a>
cialis uk pharmacy
<a href="http://cialisonlineoansx.com/">online cialis</a> OK’

471 Gbmvoisa Gbmvoisa | E-mail | Web | Včera v 20:02 | Reagovat

cialis online prescription - http://buycialisomskc.com/
where to buy cialis <a href=http://buycialisomskc.com/>cialis</a> ’

472 GbdEntink GbdEntink | E-mail | Web | Včera v 20:29 | Reagovat

online generic cialis - http://cialisonlineoansx.com/
cialis 10mg tablets <a href="http://cialisonlineoansx.com/">cialis online</a> ’

473 GbdEntink GbdEntink | E-mail | Web | Včera v 23:24 | Reagovat

cialis on line - http://cialisonlineoansx.com/
buy cialis professional online <a href="http://cialisonlineoansx.com/">cialis sale</a> ’

474 viagra viagra | E-mail | Web | Dnes v 1:38 | Reagovat

We're a group of volunteers and starting a new scheme in our community.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama